Description
Een snelle en makkelijke wonton soep.
Ingredients
Scale
- 250g varkensgehakt
- 125g garnalen, fijngehakt
- 1 lente-ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngeraspt
- 1 cm gember, fijngeraspt
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1/2 theelepel witte peper
- 20 wonton wrappers
- 1 liter kippenbouillon
- 100g paksoi, in stukken
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
Instructions
- Meng het varkensgehakt, garnalen, lente-ui, knoflook, gember, sojasaus, sesamolie en witte peper.
- Leg een beetje van het mengsel op een wonton wrapper. Bevochtig de randen en vouw dicht.
- Verhit de kippenbouillon in een pan.
- Voeg de wontons toe en kook tot ze boven komen drijven.
- Voeg de paksoi toe en kook kort mee.
- Roer de sojasaus en sesamolie erdoor.
Notes
- Voeg eventueel chilipeper toe voor extra pit.
- Serveer direct.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Soep
- Method: Koken
- Cuisine: Aziatisch
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 3g
- Sodium: 800mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 30g
- Fiber: 2g
- Protein: 25g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: wonton soep, makkelijke recepten, snelle soep, Aziatische soep