Description
Eenvoudig kipgerecht met jus over romige aardappelpuree.
Ingredients
Scale
- 2 stuks kipfilet
- 500 gram aardappelen
- 100 ml melk
- 50 gram boter
- 200 ml kippenbouillon (glutenvrij)
- 1 eetlepel maïzena (glutenvrij)
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
Instructions
- Schil en kook de aardappelen gaar.
- Bak de kipfilets in olijfolie tot ze gaar zijn.
- Verwarm de melk en boter. Stamp de aardappelen met melk en boter tot puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de kippenbouillon in de pan van de kip. Breng aan de kook.
- Meng maïzena met een beetje koud water. Voeg toe aan de bouillon. Roer tot de jus dikker wordt.
- Snijd de kip in plakjes. Serveer de kip en jus over de aardappelpuree.
Notes
- Gebruik kippenbouillon voor smaak.
- Voeg verse kruiden toe aan de puree.
- Bewaar restjes in de koelkast.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken, Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 5 g
- Sodium: 600 mg
- Fat: 30 g
- Saturated Fat: 15 g
- Unsaturated Fat: 10 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 40 g
- Fiber: 5 g
- Protein: 35 g
- Cholesterol: 100 mg
Keywords: Eenvoudige kip, jus, aardappelpuree, hoofdgerecht