Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Eenvoudige Kip met Saus Over Aardappelpuree

Redder: Eenvoudige Kip met Saus Over Aardappelpuree in 60 min


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 2 porties 1x
  • Diet: Glutenvrij

Description

Eenvoudig kipgerecht met jus over romige aardappelpuree.


Ingredients

Scale
  • 2 stuks kipfilet
  • 500 gram aardappelen
  • 100 ml melk
  • 50 gram boter
  • 200 ml kippenbouillon (glutenvrij)
  • 1 eetlepel maïzena (glutenvrij)
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructions

  1. Schil en kook de aardappelen gaar.
  2. Bak de kipfilets in olijfolie tot ze gaar zijn.
  3. Verwarm de melk en boter. Stamp de aardappelen met melk en boter tot puree. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Giet de kippenbouillon in de pan van de kip. Breng aan de kook.
  5. Meng maïzena met een beetje koud water. Voeg toe aan de bouillon. Roer tot de jus dikker wordt.
  6. Snijd de kip in plakjes. Serveer de kip en jus over de aardappelpuree.

Notes

  • Gebruik kippenbouillon voor smaak.
  • Voeg verse kruiden toe aan de puree.
  • Bewaar restjes in de koelkast.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken, Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 550 kcal
  • Sugar: 5 g
  • Sodium: 600 mg
  • Fat: 30 g
  • Saturated Fat: 15 g
  • Unsaturated Fat: 10 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 40 g
  • Fiber: 5 g
  • Protein: 35 g
  • Cholesterol: 100 mg

Keywords: Eenvoudige kip, jus, aardappelpuree, hoofdgerecht