Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
A close-up of a rich, orange-red Bouillabaisse soup filled with shrimp, mussels, and white fish chunks.

Eenvoudige Bouillabaisse


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 55 min
  • Yield: 4 servings 1x
  • Diet: Geen

Description

Een basisrecept voor de klassieke Franse visstoofpot, Bouillabaisse.


Ingredients

Scale
  • 1 kg gemengde stevige visfilets (kabeljauw, zeebaars, etc.)
  • 500 g mosselen, schoongemaakt
  • 200 g garnalen, gepeld
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 2 wortels, in plakjes
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 1 liter visbouillon
  • 1/2 kopje droge witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel saffraandraadjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper naar smaak
  • Stokbrood voor serveren

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de uien, knoflook, bleekselderij en wortels tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg de witte wijn toe en laat deze 2 minuten inkoken.
  3. Voeg de visbouillon, tomatenblokjes, saffraan, tijm en het laurierblad toe. Breng aan de kook.
  4. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat 15 minuten sudderen.
  5. Voeg de stevige visfilets toe. Laat 5 minuten sudderen.
  6. Voeg de mosselen toe en kook tot ze open zijn, ongeveer 3-5 minuten. Verwijder de mosselen die niet open gaan.
  7. Voeg de garnalen toe en kook nog 2 minuten, tot ze roze zijn.
  8. Verwijder het laurierblad. Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.
  9. Serveer direct met stokbrood.

Notes

  • U kunt een klein beetje venkel toevoegen voor een anijsachtige smaak.
  • Voor een rijkere smaak kunt u een scheutje cognac toevoegen samen met de wijn.
  • Prep Time: 20 min
  • Cook Time: 35 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Stoven
  • Cuisine: Frans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 8
  • Sodium: 450
  • Fat: 12
  • Saturated Fat: 2
  • Unsaturated Fat: 8
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 15
  • Fiber: 4
  • Protein: 45
  • Cholesterol: 180

Keywords: Bouillabaisse, visstoofpot, Franse keuken, visgerecht, zeevruchten