Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Eén-Pan Rundvlees Strikpasta

Ongekend lekkere Eén-Pan Rundvlees Strikpasta in 30 min.


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Dit recept maakt een smaakvolle pastamaaltijd in één pan. Rundvlees en strikjespasta garen samen in een rijke tomatensaus. Het is snel en gemakkelijk te bereiden.


Ingredients

Scale
  • 450 g rundergehakt
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/4 theelepel rode pepervlokken (optioneel)
  • 800 g tomatenblokjes uit blik, ongeopend
  • 700 ml runderbouillon
  • 200 g strikjespasta (farfalle)
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Verse peterselie, gehakt (garnering)
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Verhit een grote diepe pan of Nederlandse oven op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak het bruin, terwijl u het met een lepel uit elkaar breekt. Giet overtollig vet af.
  2. Voeg de gehakte ui en knoflook toe aan de pan. Bak tot de ui zacht is, ongeveer 5 minuten.
  3. Roer de oregano, basilicum en rode pepervlokken (indien gebruikt) erdoor. Bak nog 1 minuut tot geurig.
  4. Giet de tomatenblokjes en runderbouillon in de pan. Breng aan de kook.
  5. Voeg de strikjespasta toe en roer om te combineren. Zorg ervoor dat de pasta volledig ondergedompeld is in de vloeistof.
  6. Verlaag het vuur tot laag, dek de pan af en laat 15-20 minuten sudderen, of tot de pasta al dente is en de meeste vloeistof is opgenomen. Roer af en toe om te voorkomen dat de pasta aan de bodem blijft plakken.
  7. Haal de pan van het vuur. Roer de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Garneer met verse peterselie voor het serveren.

Notes

  • Gebruik een grote pan om overkoken te voorkomen.
  • Roer de pasta regelmatig om gelijkmatig garen te garanderen.
  • Voeg meer vloeistof toe indien nodig als de pasta niet gaar is en de pan droog wordt.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Eén-pan
  • Cuisine: Italiaans-Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 550
  • Sugar: 9g
  • Sodium: 780mg
  • Fat: 28g
  • Saturated Fat: 12g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 45g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 90mg

Keywords: rundvlees, strikjespasta, één-pan, gemakkelijk, snel, pasta, gehakt, tomatensaus