Description
Eén-Pan Romige Rundvlees en Schelpen is een hartverwarmend, romig pastagerecht met gehakt en kaas dat perfect is voor doordeweekse avonden.
Ingredients
Scale
- 400g rundergehakt
- 250g pastaschelpen
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500ml runderbouillon
- 200ml kookroom
- 150g geraspte mozzarella
- 100g geraspte cheddar
- 1 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: peterselie of bieslook voor garnering
Instructions
- Verhit olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur.
- Bak de ui glazig, voeg knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg het rundergehakt toe, rul het bruin en kruid met zout en peper.
- Voeg de ongekookte pastaschelpen toe, samen met de bouillon en kookroom. Roer goed door.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
- Voeg de geraspte mozzarella en cheddar toe en roer tot de kaas is gesmolten en de saus romig is.
- Garneer met peterselie of bieslook en serveer direct uit de pan.
Notes
- Voeg spinazie, paprika of champignons toe voor extra groenten.
- Gebruik geraspte kaas van het blok voor beter smeltgedrag.
- Pastaschelpen kunnen vervangen worden door penne of macaroni.
- Voeg voor extra pit chilivlokken of cayennepeper toe.
- Restjes zijn perfect in te vriezen of op te warmen als lunch.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Eén-pan gerecht
- Cuisine: Fusion
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 620
- Sugar: 4g
- Sodium: 690mg
- Fat: 39g
- Saturated Fat: 20g
- Unsaturated Fat: 17g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 43g
- Fiber: 3g
- Protein: 32g
- Cholesterol: 110mg
Keywords: één-pan romige rundvlees en schelpen, pastagerecht met gehakt, snel comfortfood recept, doordeweeks avondeten, pasta in één pan