Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Eén-Pan Romige Rundvlees en Schelpen – het makkelijkste romige pastarecept voor drukke doordeweekse avonden waar iedereen dol op is

Recept: Eén-Pan Romige Rundvlees en Schelpen


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Diet: Halal

Description

Eén-Pan Romige Rundvlees en Schelpen is een hartverwarmend, romig pastagerecht met gehakt en kaas dat perfect is voor doordeweekse avonden.


Ingredients

Scale
  • 400g rundergehakt
  • 250g pastaschelpen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500ml runderbouillon
  • 200ml kookroom
  • 150g geraspte mozzarella
  • 100g geraspte cheddar
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: peterselie of bieslook voor garnering

Instructions

  1. Verhit olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur.
  2. Bak de ui glazig, voeg knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  3. Voeg het rundergehakt toe, rul het bruin en kruid met zout en peper.
  4. Voeg de ongekookte pastaschelpen toe, samen met de bouillon en kookroom. Roer goed door.
  5. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
  6. Voeg de geraspte mozzarella en cheddar toe en roer tot de kaas is gesmolten en de saus romig is.
  7. Garneer met peterselie of bieslook en serveer direct uit de pan.

Notes

  • Voeg spinazie, paprika of champignons toe voor extra groenten.
  • Gebruik geraspte kaas van het blok voor beter smeltgedrag.
  • Pastaschelpen kunnen vervangen worden door penne of macaroni.
  • Voeg voor extra pit chilivlokken of cayennepeper toe.
  • Restjes zijn perfect in te vriezen of op te warmen als lunch.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Eén-pan gerecht
  • Cuisine: Fusion

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 620
  • Sugar: 4g
  • Sodium: 690mg
  • Fat: 39g
  • Saturated Fat: 20g
  • Unsaturated Fat: 17g
  • Trans Fat: 1g
  • Carbohydrates: 43g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 32g
  • Cholesterol: 110mg

Keywords: één-pan romige rundvlees en schelpen, pastagerecht met gehakt, snel comfortfood recept, doordeweeks avondeten, pasta in één pan