Description
Een hartige en romige soep met de smaken van een cheeseburger en macaroni, alles in één pan bereid.
Ingredients
Scale
- 450 gram rundergehakt
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 liter runderbouillon
- 700 ml tomatenpassata
- 250 gram elleboogmacaroni
- 250 ml melk
- 250 gram geraspte cheddar kaas
- 2 theelepels mosterdpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
Instructions
- Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak het bruin, terwijl u het met een lepel verkruimelt. Giet overtollig vet af.
- Voeg de gehakte ui toe aan de pan en bak deze 5 minuten, of tot hij zacht is. Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Giet de runderbouillon en tomatenpassata in de pan. Breng aan de kook.
- Voeg de elleboogmacaroni toe. Roer goed door.
- Laat de soep 10 tot 12 minuten sudderen, of tot de macaroni gaar is, regelmatig roerend om plakken te voorkomen.
- Roer de melk, geraspte cheddar kaas, mosterdpoeder en paprikapoeder erdoor.
- Blijf roeren tot de kaas gesmolten en de soep romig is.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Serveer de soep warm.
Notes
- U kunt extra groenten toevoegen zoals wortels of selderij.
- Garneer met verse peterselie of extra kaas.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Soep
- Method: Koken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 kom
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 5 g
- Sodium: 800 mg
- Fat: 25 g
- Saturated Fat: 12 g
- Unsaturated Fat: 10 g
- Trans Fat: 0.5 g
- Carbohydrates: 35 g
- Fiber: 4 g
- Protein: 28 g
- Cholesterol: 80 mg
Keywords: Macaroni cheeseburger soep, één-pan soep, romige soep, rundergehakt soep, snelle soep, familie maaltijd