Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Eén-Pan Gehakt en Aardappel Skillet

De perfecte Eén-Pan Gehakt en Aardappel Skillet: 1 uur


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Glutenvrij

Description

Een eenvoudig eenpansgerecht met gehakt, aardappelen en groenten. Perfect voor een snelle maaltijd.


Ingredients

Scale
  • 500 g rundergehakt
  • 4 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 200 g sperziebonen, gehalveerd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0.5 theelepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • 250 ml runderbouillon
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg het gehakt toe en bak het bruin, terwijl u het met een lepel uit elkaar drukt.
  3. Laat het gebakken gehakt uitlekken. Haal het gehakt uit de pan en zet apart.
  4. Voeg de ui en aardappelen toe aan dezelfde pan. Bak 8-10 minuten, of tot de aardappelen lichtbruin zijn. Roer regelmatig.
  5. Voeg knoflook, paprika en sperziebonen toe. Bak nog 5 minuten.
  6. Roer paprikapoeder en tijm erdoor.
  7. Doe het gehakt terug in de pan. Giet de runderbouillon erbij.
  8. Breng aan de kook, dek af en laat 15-20 minuten sudderen, of tot de aardappelen gaar zijn.
  9. Verwijder het deksel en kook nog 5 minuten om overtollig vocht te verminderen, indien nodig.
  10. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse peterselie voor het serveren.

Notes

  • Gebruik een grote koekenpan met een deksel.
  • U kunt andere groenten toevoegen zoals wortelen of maïs.
  • Dit gerecht smaakt de volgende dag ook heerlijk als restje.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 35 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Een-pan gerecht
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie (ongeveer 400g)
  • Calories: 550
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 600mg
  • Fat: 30g
  • Saturated Fat: 12g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 1g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 7g
  • Protein: 35g
  • Cholesterol: 100mg

Keywords: Gehakt, aardappelen, een-pan, skillet, avondeten, snel, makkelijk, comfort food