Description
Een eenvoudig eenpansgerecht met gehakt, aardappelen en groenten. Perfect voor een snelle maaltijd.
Ingredients
Scale
- 500 g rundergehakt
- 4 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 200 g sperziebonen, gehalveerd
- 1 theelepel paprikapoeder
- 0.5 theelepel gedroogde tijm
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
- 250 ml runderbouillon
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Instructions
- Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg het gehakt toe en bak het bruin, terwijl u het met een lepel uit elkaar drukt.
- Laat het gebakken gehakt uitlekken. Haal het gehakt uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui en aardappelen toe aan dezelfde pan. Bak 8-10 minuten, of tot de aardappelen lichtbruin zijn. Roer regelmatig.
- Voeg knoflook, paprika en sperziebonen toe. Bak nog 5 minuten.
- Roer paprikapoeder en tijm erdoor.
- Doe het gehakt terug in de pan. Giet de runderbouillon erbij.
- Breng aan de kook, dek af en laat 15-20 minuten sudderen, of tot de aardappelen gaar zijn.
- Verwijder het deksel en kook nog 5 minuten om overtollig vocht te verminderen, indien nodig.
- Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse peterselie voor het serveren.
Notes
- Gebruik een grote koekenpan met een deksel.
- U kunt andere groenten toevoegen zoals wortelen of maïs.
- Dit gerecht smaakt de volgende dag ook heerlijk als restje.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 35 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Een-pan gerecht
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie (ongeveer 400g)
- Calories: 550
- Sugar: 5g
- Sodium: 600mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 7g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: Gehakt, aardappelen, een-pan, skillet, avondeten, snel, makkelijk, comfort food