Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Easy Cherry Pie Bars

Simpele Kersen Vreugde Bars


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 16 repen 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Eenvoudige kersentaartrepen


Ingredients

Scale
  • 2 kopjes bloem
  • 1 kopje suiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 kopje ongezouten boter, koud en in blokjes
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 kopjes kersen, ontpit en gehalveerd (vers of diepvries)
  • 1/4 kopje suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel citroensap

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een vierkante bakvorm van 20×20 cm in.
  2. Meng in een grote kom de bloem, 1 kopje suiker, bakpoeder en zout.
  3. Voeg de koude, in blokjes gesneden boter toe en verkruimel met je vingertoppen tot het mengsel op grof zand lijkt.
  4. Klop in een kleine kom het ei en vanille-extract los. Voeg dit toe aan het bloemmengsel en meng tot het net gecombineerd is.
  5. Druk tweederde van het deeg op de bodem van de voorbereide bakvorm.
  6. Meng in een middelgrote kom de kersen, 1/4 kopje suiker, maïzena en citroensap.
  7. Giet het kersenvulling over de deegbodem.
  8. Verkruimel het resterende deeg over de kersenvulling.
  9. Bak 35-40 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de vulling bubbelt.
  10. Laat volledig afkoelen voordat je in repen snijdt.

Notes

  • Gebruik bevroren kersen voor een stevigere vulling.
  • Voeg een snufje kaneel toe aan de kersenvulling voor extra smaak.
  • Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 reep
  • Calories: 250
  • Sugar: 20g
  • Sodium: 50mg
  • Fat: 12g
  • Saturated Fat: 8g
  • Unsaturated Fat: 4g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 35g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 3g
  • Cholesterol: 30mg

Keywords: kersentaart, repen, dessert, makkelijk, snel