Description
Eenvoudige kersentaartrepen
Ingredients
Scale
- 2 kopjes bloem
- 1 kopje suiker
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1 kopje ongezouten boter, koud en in blokjes
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 kopjes kersen, ontpit en gehalveerd (vers of diepvries)
- 1/4 kopje suiker
- 2 eetlepels maïzena
- 1 eetlepel citroensap
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een vierkante bakvorm van 20×20 cm in.
- Meng in een grote kom de bloem, 1 kopje suiker, bakpoeder en zout.
- Voeg de koude, in blokjes gesneden boter toe en verkruimel met je vingertoppen tot het mengsel op grof zand lijkt.
- Klop in een kleine kom het ei en vanille-extract los. Voeg dit toe aan het bloemmengsel en meng tot het net gecombineerd is.
- Druk tweederde van het deeg op de bodem van de voorbereide bakvorm.
- Meng in een middelgrote kom de kersen, 1/4 kopje suiker, maïzena en citroensap.
- Giet het kersenvulling over de deegbodem.
- Verkruimel het resterende deeg over de kersenvulling.
- Bak 35-40 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de vulling bubbelt.
- Laat volledig afkoelen voordat je in repen snijdt.
Notes
- Gebruik bevroren kersen voor een stevigere vulling.
- Voeg een snufje kaneel toe aan de kersenvulling voor extra smaak.
- Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 40 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 reep
- Calories: 250
- Sugar: 20g
- Sodium: 50mg
- Fat: 12g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 4g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 2g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: kersentaart, repen, dessert, makkelijk, snel