Description
Eenvoudige zoetzure gehaktballetjes.
Ingredients
Scale
- 500 gram rundergehakt
- 1 ei
- 50 gram paneermeel
- 1 ui, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olie
- 200 ml ketchup
- 100 ml ananassap
- 50 ml witte azijn
- 2 eetlepels bruine suiker
Instructions
- Meng het gehakt met het ei, paneermeel, ui, zout en peper.
- Vorm hier balletjes van.
- Verhit de olie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
- Voeg de ketchup, ananassap, azijn en bruine suiker toe.
- Laat het geheel sudderen tot de saus is ingedikt en de gehaktballetjes gaar zijn.
Notes
- Serveer met rijst of pasta.
- Garneer met sesamzaadjes.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken en sudderen
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 25 g
- Sodium: 800 mg
- Fat: 20 g
- Saturated Fat: 8 g
- Unsaturated Fat: 12 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 40 g
- Fiber: 2 g
- Protein: 25 g
- Cholesterol: 100 mg
Keywords: gehaktballetjes, zoetzuur, makkelijk, snel, hoofdgerecht