Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pot met Super Knapperige Augurken, dille en knoflook, klaar om te fermenteren.

Makkelijke en Superkrokante Koelkastaugurken met Dille


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 min
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Maak je eigen knapperige augurken met dille die je in de koelkast kunt bewaren.


Ingredients

Scale
  • 1 kg komkommers, gewassen en in plakjes of reepjes gesneden
  • 1 liter water
  • 1 liter witte azijn
  • 2 eetlepels zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 teentjes knoflook, gepeld en gekneusd
  • 46 takjes verse dille
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1/2 theelepel zwarte peperkorrels

Instructions

  1. Verwarm in een pan het water, de azijn, het zout en de suiker tot het zout en de suiker zijn opgelost. Laat afkoelen.
  2. Doe in elke schone weckpot of glazen pot 2 teentjes knoflook, 2-3 takjes dille, mosterdzaad en peperkorrels.
  3. Vul de potten met de gesneden komkommers.
  4. Giet het afgekoelde azijnmengsel over de komkommers, zorg ervoor dat ze volledig onder staan.
  5. Sluit de potten goed af en zet ze minstens 24 uur in de koelkast voordat je ze serveert.

Notes

  • Voor extra pit kun je een rode peper toevoegen aan de pot.
  • De augurken blijven ongeveer 2-3 weken goed in de koelkast.
  • Prep Time: 20 min
  • Cook Time: 5 min
  • Category: Bijgerecht
  • Method: Inmaken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 potje
  • Calories: 50
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 0g
  • Saturated Fat: 0g
  • Unsaturated Fat: 0g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 10g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 1g
  • Cholesterol: 0mg

Keywords: augurken, dille, ingemaakt, koelkast, krokant, makkelijk