Description
Maak zelf zachte en luchtige marshmallows met dit eenvoudige recept.
Ingredients
Scale
- 250 gram suiker
- 120 ml glucosestroop
- 60 ml water
- 2 zakjes vanillesuiker
- 10 gram gelatineblaadjes
- 50 ml koud water
- Poedersuiker, om te bestuiven
Instructions
- Week de gelatineblaadjes in 50 ml koud water.
- Doe de suiker, glucosestroop en 120 ml water in een pan. Verwarm op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost.
- Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken zonder te roeren.
- Knijp het overtollige water uit de gelatine en voeg deze toe aan de hete siroop. Roer tot de gelatine is opgelost.
- Voeg de vanillesuiker toe en roer goed door.
- Giet het mengsel in een met bakpapier beklede vorm (ongeveer 20×20 cm).
- Laat minimaal 4 uur (liefst een nacht) opstijven op kamertemperatuur.
- Bestuif een scherp mes met poedersuiker en snijd de marshmallows in blokjes.
- Bestuif de marshmallows rondom met poedersuiker.
Notes
- Zorg dat je een thermometer gebruikt voor de siroop voor het beste resultaat.
- Je kunt ook andere smaakstoffen toevoegen, zoals citroenrasp of cacaopoeder.
- Bewaar de marshmallows in een luchtdichte trommel op kamertemperatuur.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Dessert
- Method: Koken
- Cuisine: Internationaal
Nutrition
- Serving Size: 1 marshmallow
- Calories: ca. 30 kcal
- Sugar: ca. 7 gram
- Sodium: verwaarloosbaar
- Fat: 0 gram
- Saturated Fat: 0 gram
- Unsaturated Fat: 0 gram
- Trans Fat: 0 gram
- Carbohydrates: ca. 8 gram
- Fiber: 0 gram
- Protein: ca. 0.5 gram
- Cholesterol: 0 mg
Keywords: marshmallows, zelfgemaakt, zacht, luchtig, dessert, snoep