Description
Een eenvoudig recept voor langzaam gegaard rundvlees met broccoli.
Ingredients
Scale
- 1 kg runderlappen, in plakjes
- 1 kopje sojasaus
- 1/2 kopje water
- 1/4 kopje bruine suiker
- 2 eetlepels maizena
- 1 eetlepel geraspte verse gember
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kg broccoli, in roosjes
- 2 eetlepels plantaardige olie
Instructions
- Doe het rundvlees, de sojasaus, water, bruine suiker, maizena, gember en knoflook in de slowcooker. Roer goed door.
- Dek af en kook op laag vuur gedurende 6-8 uur of op hoog vuur gedurende 3-4 uur, totdat het rundvlees gaar is.
- Voeg ongeveer 30 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoliroosjes toe.
- Haal het rundvlees en de broccoli uit de slowcooker en houd warm.
- Verhoog het vuur van de slowcooker naar hoog en laat de saus indikken, ongeveer 10-15 minuten.
- Serveer het rundvlees en de broccoli met de saus.
Notes
- Serveer met rijst voor een complete maaltijd.
- Pas de hoeveelheid suiker en sojasaus aan naar smaak.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 4-8 uur
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Slowcooker
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 15 g
- Sodium: 1200 mg
- Fat: 20 g
- Saturated Fat: 5 g
- Unsaturated Fat: 15 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 30 g
- Fiber: 5 g
- Protein: 40 g
- Cholesterol: 100 mg
Keywords: rundvlees, broccoli, slowcooker, makkelijk, hoofdgerecht