Description
Lichte en luchtige pannenkoeken, perfect voor een snel ontbijt of brunch.
Ingredients
Scale
- 1 kopje bloem voor alle doeleinden
- 2 eetlepels suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1 kopje melk
- 2 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
- 1 groot ei
Instructions
- Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
- Klop in een aparte kom melk, gesmolten boter en ei samen.
- Giet de natte ingrediënten bij de droge en roer tot een glad beslag. Klontjes zijn prima.
- Verhit een licht ingevette koekenpan of grillplaat op middelhoog vuur.
- Giet ongeveer 1/4 kopje beslag per pannenkoek.
- Bak 2-3 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn en bubbels verschijnen op het oppervlak.
- Serveer direct met je favoriete toppings.
Notes
- Voor extra luchtige pannenkoeken, laat het beslag 5-10 minuten rusten voor het bakken.
- Voeg vanille-extract of kaneel toe voor extra smaak.
- Dit recept kan worden verdubbeld of verdrievoudigd voor grotere porties.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Ontbijt
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 2 pannenkoeken
- Calories: 250
- Sugar: 10g
- Sodium: 350mg
- Fat: 8g
- Saturated Fat: 4g
- Unsaturated Fat: 3g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 1g
- Protein: 7g
- Cholesterol: 60mg
Keywords: pannenkoeken, ontbijt, makkelijk, snel, zoet