Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Easy and Delicious Turmeric Fried Rice

Heerlijke Easy and Delicious Turmeric Fried Rice: 1 simpele truc!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Dit recept maakt het gemakkelijk om heerlijke kurkuma gebakken rijst te maken, perfect voor een snelle maaltijd.


Ingredients

Scale
  • 3 kopjes gekookte rijst (bij voorkeur een dag oud)
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/4 theelepel chilivlokken (optioneel)
  • 1 kopje gemengde groenten (erwten, wortelen, maïs)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander, gehakt (voor garnering)
  • 1 limoen, in partjes (voor serveren)

Instructions

  1. Verhit de plantaardige olie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui toe en bak deze tot hij zacht is, ongeveer 3-4 minuten.
  3. Voeg knoflook en gember toe en bak nog 1 minuut tot het geurig is.
  4. Roer kurkumapoeder, kerriepoeder en chilivlokken (indien gebruikt) erdoor en bak 30 seconden.
  5. Voeg de gekookte rijst en gemengde groenten toe. Roerbak 5-7 minuten, of tot de rijst goed verwarmd is en licht begint te bruinen.
  6. Giet de sojasaus en sesamolie erover. Roerbak nog 1-2 minuten om alles goed te combineren.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer direct, gegarneerd met verse koriander en een partje limoen.

Notes

  • Gebruik koude, een dag oude rijst voor het beste resultaat; dit voorkomt dat de rijst papperig wordt.
  • Pas de hoeveelheid chilivlokken aan naar uw voorkeur voor pittigheid.
  • Voeg proteïne toe zoals kip, garnalen of tofu voor een completere maaltijd.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Roerbakken
  • Cuisine: Aziatisch

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 3g
  • Sodium: 700mg
  • Fat: 10g
  • Saturated Fat: 1.5g
  • Unsaturated Fat: 8.5g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 60g
  • Fiber: 4g
  • Protein: 8g
  • Cholesterol: 0mg

Keywords: gebakken rijst, kurkuma, vegetarisch, Aziatisch, snel recept