Description
Een eenvoudig recept voor perzik cobbler dat snel te maken is.
Ingredients
Scale
- 1 blik (ongeveer 800 gram) perziken op sap, uitgelekt en in stukken
- 115 gram ongezouten boter, gesmolten
- 1 kopje (ongeveer 125 gram) bloem
- 1 kopje (ongeveer 200 gram) suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel zout
- 1/2 kopje (ongeveer 120 ml) melk
Instructions
- Verwarm je oven voor op 190 graden Celsius.
- Doe de gesmolten boter in een ovenschaal van 20×20 cm.
- Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout.
- Voeg de melk toe aan het droge mengsel en roer tot het net gecombineerd is. Klop niet te veel.
- Giet het beslag over de boter in de ovenschaal.
- Verdeel de perzikstukken gelijkmatig over het beslag.
- Bak gedurende 30-40 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de perziken bubbelen.
- Laat 10 minuten afkoelen voordat je het serveert.
Notes
- Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of slagroom.
- Je kunt ook vers fruit gebruiken als het seizoen is.
- Prep Time: 10 min
- Cook Time: 40 min
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 45g
- Sodium: 150mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 9g
- Unsaturated Fat: 6g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 55g
- Fiber: 2g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 35mg
Keywords: perzik cobbler, makkelijk recept, dessert, bakken, fruit