Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up van de makkelijkste perzik cobbler, goudbruin gebakken met bubbelende perzikstukjes eronder.

Makkelijkste Perzik Cobbler


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 50 min
  • Yield: 6-8 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig recept voor perzik cobbler dat snel te maken is.


Ingredients

Scale
  • 1 blik (ongeveer 800 gram) perziken op sap, uitgelekt en in stukken
  • 115 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 1 kopje (ongeveer 125 gram) bloem
  • 1 kopje (ongeveer 200 gram) suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 kopje (ongeveer 120 ml) melk

Instructions

  1. Verwarm je oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Doe de gesmolten boter in een ovenschaal van 20×20 cm.
  3. Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout.
  4. Voeg de melk toe aan het droge mengsel en roer tot het net gecombineerd is. Klop niet te veel.
  5. Giet het beslag over de boter in de ovenschaal.
  6. Verdeel de perzikstukken gelijkmatig over het beslag.
  7. Bak gedurende 30-40 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de perziken bubbelen.
  8. Laat 10 minuten afkoelen voordat je het serveert.

Notes

  • Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of slagroom.
  • Je kunt ook vers fruit gebruiken als het seizoen is.
  • Prep Time: 10 min
  • Cook Time: 40 min
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 45g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 9g
  • Unsaturated Fat: 6g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 55g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 4g
  • Cholesterol: 35mg

Keywords: perzik cobbler, makkelijk recept, dessert, bakken, fruit