Description
Een eenvoudig stoofschotelrecept met gehaktballen dat je in de oven bakt zonder omkijken.
Ingredients
Scale
- 500 gram rundergehaktballen
- 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
- 1 blik (400 gram) kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Zout en peper naar smaak
- 100 gram geraspte kaas
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Doe de gehaktballen, tomatenblokjes, kidneybonen, ui, knoflook, oregano, basilicum, zout en peper in een ovenschaal.
- Roer alles goed door elkaar.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Bak gedurende 30 minuten.
- Verwijder de aluminiumfolie en bestrooi met geraspte kaas.
- Bak nog 10-15 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Laat even rusten voor het serveren.
Notes
- Je kunt ook andere soorten bonen gebruiken, zoals zwarte bonen of witte bonen.
- Voeg eventueel wat extra groenten toe, zoals paprika of maïs.
- Serveer met rijst of brood.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 45 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Oven
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 8 gram
- Sodium: 700 mg
- Fat: 25 gram
- Saturated Fat: 10 gram
- Unsaturated Fat: 15 gram
- Trans Fat: 0 gram
- Carbohydrates: 25 gram
- Fiber: 7 gram
- Protein: 30 gram
- Cholesterol: 100 mg
Keywords: gehaktbal ovenschotel, dump en bake, makkelijk recept, stoofschotel