Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Dump and Bake Meatball Casserole

Makkelijke Gebakken Gehaktbal Schotel: 1 Redder


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 60 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig stoofschotelrecept met gehaktballen dat je in de oven bakt zonder omkijken.


Ingredients

Scale
  • 500 gram rundergehaktballen
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 1 blik (400 gram) kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 gram geraspte kaas

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Doe de gehaktballen, tomatenblokjes, kidneybonen, ui, knoflook, oregano, basilicum, zout en peper in een ovenschaal.
  3. Roer alles goed door elkaar.
  4. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  5. Bak gedurende 30 minuten.
  6. Verwijder de aluminiumfolie en bestrooi met geraspte kaas.
  7. Bak nog 10-15 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  8. Laat even rusten voor het serveren.

Notes

  • Je kunt ook andere soorten bonen gebruiken, zoals zwarte bonen of witte bonen.
  • Voeg eventueel wat extra groenten toe, zoals paprika of maïs.
  • Serveer met rijst of brood.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 45 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Oven
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 8 gram
  • Sodium: 700 mg
  • Fat: 25 gram
  • Saturated Fat: 10 gram
  • Unsaturated Fat: 15 gram
  • Trans Fat: 0 gram
  • Carbohydrates: 25 gram
  • Fiber: 7 gram
  • Protein: 30 gram
  • Cholesterol: 100 mg

Keywords: gehaktbal ovenschotel, dump en bake, makkelijk recept, stoofschotel