Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
German Beef Noodle Soup

Duitse Runder Noedelsoep: 1 Heerlijke Maaltijd


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 1 uur 45 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een hartige Duitse runderbouillon met noedels en groenten.


Ingredients

Scale
  • 500g mager rundvlees, in blokjes
  • 2 liter runderbouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 100g eiermie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
  2. Braad het rundvlees aan tot het bruin is aan alle kanten.
  3. Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot deze zacht is.
  4. Giet de runderbouillon erbij en breng aan de kook.
  5. Schuim eventuele onzuiverheden af.
  6. Voeg de wortels en bleekselderij toe.
  7. Laat de soep sudderen op laag vuur voor 1 tot 1,5 uur, of tot het rundvlees gaar is.
  8. Voeg de eiermie toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  10. Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie.

Notes

  • Voor een rijkere smaak kunt u een scheutje rode wijn toevoegen tijdens het sudderen.
  • Voeg andere groenten toe naar keuze, zoals aardappelen of pastinaak.
  • Zorg ervoor dat het rundvlees volledig gaar is voordat u de noedels toevoegt.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 1 uur 30 minuten
  • Category: Soep
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Duits

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 600mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 5g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 25g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 80mg

Keywords: Duitse runder noedelsoep, runderbouillon, noedels, groentesoep, traditioneel Duits