Description
Een verrukkelijk en rijk gelaagd chocoladepudding dessert.
Ingredients
Scale
- 200g pure chocolade, fijngehakt
- 500ml melk
- 100g suiker
- 40g maizena
- 2 eidooiers
- 50g ongezouten boter
- 1 tl vanille-extract
- Chocoladeschaafsel, voor garnering
Instructions
- Verwarm de melk in een steelpan op middelhoog vuur tot het bijna kookt.
- Meng in een kom de suiker en maizena. Voeg geleidelijk een beetje warme melk toe aan de eidooiers en klop goed.
- Giet het eimengsel langzaam in de warme melk terwijl je constant roert. Verwarm verder tot het puddingdik wordt.
- Haal van het vuur en roer de gehakte chocolade en boter erdoor tot het gesmolten is. Voeg het vanille-extract toe.
- Verdeel de pudding over de bodem van serveerglazen of een grote schaal.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens minstens 2 uur in de koelkast.
- Garneer met chocoladeschaafsel voor het serveren.
Notes
- Gebruik chocolade van goede kwaliteit voor de beste smaak.
- Je kunt de pudding ook in individuele potjes serveren.
- Voeg een snufje zout toe aan de pudding voor een diepere smaak.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Dessert
- Method: Koken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 40g
- Sodium: 75mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 4g
- Protein: 8g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: chocolade pudding, gelaagd dessert, decadent, zoet, dessert, chocolade