Description
Een rijke en decadente chocolademousse, perfect voor de feestdagen.
Ingredients
Scale
- 200g pure chocolade (70% cacao)
- 4 grote eieren, gesplitst
- 50g suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- Snufje zout
- Optioneel: slagroom en chocoladeschaafsel voor garnering
Instructions
- Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat iets afkoelen.
- Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot een lichtgele, romige massa. Voeg het vanille-extract toe.
- Meng de gesmolten chocolade voorzichtig door het eidooiermengsel.
- Klop de eiwitten met het snufje zout stijf. Voeg geleidelijk de rest van de suiker toe en klop tot glanzende pieken.
- Spatel een derde van het eiwit voorzichtig door het chocolademengsel om het lichter te maken.
- Spatel vervolgens de rest van het eiwit erdoorheen tot het net gemengd is. Werk voorzichtig om de luchtigheid te behouden.
- Verdeel de mousse over 4-6 glazen of schaaltjes.
- Dek af en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Garneer eventueel met slagroom en chocoladeschaafsel voor het serveren.
Notes
- Gebruik chocolade van goede kwaliteit voor de beste smaak.
- Zorg ervoor dat de eieren vers zijn.
- Niet te lang mixen nadat het eiwit is toegevoegd om luchtigheid te behouden.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Dessert
- Method: Geen kookmethode
- Cuisine: Frans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: ongeveer 300 kcal
- Sugar: ongeveer 25g
- Sodium: ongeveer 50mg
- Fat: ongeveer 18g
- Saturated Fat: ongeveer 10g
- Unsaturated Fat: ongeveer 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: ongeveer 30g
- Fiber: ongeveer 4g
- Protein: ongeveer 7g
- Cholesterol: ongeveer 150mg
Keywords: chocolademousse, dessert, kerst, decadent, feestelijk, makkelijk