Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
The Best Slow Cooker Meatloaf

De Beste Slow Cooker Meatloaf: 1 Geheim Resultaat


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 3 uur 15 minuten - 8 uur 15 minuten
  • Yield: 6-8 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Dit recept maakt een sappig en smaakvol gehaktbrood in de slowcooker. Het is eenvoudig te bereiden en perfect voor een doordeweekse maaltijd.


Ingredients

Scale
  • 1 kg rundergehakt
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 100 g paneermeel
  • 1 ei, losgeklopt
  • 60 ml melk
  • 2 el ketchup
  • 1 el mosterd
  • 1 tl zout
  • 0.5 tl zwarte peper
  • Voor de glazuur:
  • 120 ml ketchup
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el appelazijn

Instructions

  1. Meng in een grote kom het rundergehakt, ui, paprika, knoflook, paneermeel, ei, melk, 2 el ketchup, mosterd, zout en peper. Kneed goed door elkaar.
  2. Vorm het mengsel tot een ovaal gehaktbrood en plaats het in de slowcooker.
  3. Meng in een kleine kom de ingrediënten voor de glazuur: 120 ml ketchup, bruine suiker en appelazijn.
  4. Smeer de helft van de glazuur over het gehaktbrood.
  5. Dek af en kook 3-4 uur op hoog of 6-8 uur op laag, of tot het gehaktbrood gaar is.
  6. Smeer de resterende glazuur over het gehaktbrood tijdens de laatste 30 minuten van de kooktijd.
  7. Haal het gehaktbrood uit de slowcooker en laat 10 minuten rusten voor het snijden.

Notes

  • Serveer met aardappelpuree en sperziebonen.
  • Restjes zijn heerlijk op een broodje.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 3-8 uur
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Slowcooker
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450
  • Sugar: 15g
  • Sodium: 700mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 10g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 25g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 35g
  • Cholesterol: 100mg

Keywords: gehaktbrood, slowcooker, rundvlees, comfort food, makkelijk recept