Description
Dit recept maakt een sappig en smaakvol gehaktbrood in de slowcooker. Het is eenvoudig te bereiden en perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Ingredients
Scale
- 1 kg rundergehakt
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1 rode paprika, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 100 g paneermeel
- 1 ei, losgeklopt
- 60 ml melk
- 2 el ketchup
- 1 el mosterd
- 1 tl zout
- 0.5 tl zwarte peper
- Voor de glazuur:
- 120 ml ketchup
- 2 el bruine suiker
- 1 el appelazijn
Instructions
- Meng in een grote kom het rundergehakt, ui, paprika, knoflook, paneermeel, ei, melk, 2 el ketchup, mosterd, zout en peper. Kneed goed door elkaar.
- Vorm het mengsel tot een ovaal gehaktbrood en plaats het in de slowcooker.
- Meng in een kleine kom de ingrediënten voor de glazuur: 120 ml ketchup, bruine suiker en appelazijn.
- Smeer de helft van de glazuur over het gehaktbrood.
- Dek af en kook 3-4 uur op hoog of 6-8 uur op laag, of tot het gehaktbrood gaar is.
- Smeer de resterende glazuur over het gehaktbrood tijdens de laatste 30 minuten van de kooktijd.
- Haal het gehaktbrood uit de slowcooker en laat 10 minuten rusten voor het snijden.
Notes
- Serveer met aardappelpuree en sperziebonen.
- Restjes zijn heerlijk op een broodje.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 3-8 uur
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Slowcooker
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 15g
- Sodium: 700mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 2g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: gehaktbrood, slowcooker, rundvlees, comfort food, makkelijk recept