Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cyril Lignac's Osso Bucco

Cyril Lignac zijn Osso Bucco: 2 uur sudderen


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur 50 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Gluten Free

Description

Een klassiek Italiaans gerecht met gestoofd kalfsschenkel, groenten en witte wijn.


Ingredients

Scale
  • 1 kg kalfsschenkel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 wortelen, in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml droge witte wijn
  • 400 g gepelde tomaten, uit blik
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper naar smaak
  • Peterselie, fijngehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Bestrooi de kalfsschenkel met zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur.
  3. Braad de kalfsschenkel aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
  4. Voeg de ui, wortelen en bleekselderij toe aan de pan. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
  5. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  6. Blus af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.
  7. Voeg de gepelde tomaten, runderbouillon, tijm en laurierblad toe.
  8. Breng aan de kook, leg de kalfsschenkel terug in de pan.
  9. Zet het deksel op de pan en laat het geheel sudderen op laag vuur voor minimaal 2 uur, of tot het vlees gaar en zacht is.
  10. Verwijder de tijm en het laurierblad.
  11. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  12. Serveer warm, gegarneerd met verse peterselie.

Notes

  • Voor een rijkere smaak, kun je de schenkel eerst door bloem wentelen voordat je hem aanbraadt.
  • Voeg citroenschil toe aan het einde van de kooktijd voor extra frisheid.
  • Dit gerecht kan goed van tevoren worden bereid en opgewarmd.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 2 uur 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Stoven
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 550 kcal
  • Sugar: 8 g
  • Sodium: 600 mg
  • Fat: 30 g
  • Saturated Fat: 10 g
  • Unsaturated Fat: 20 g
  • Trans Fat: 1 g
  • Carbohydrates: 15 g
  • Fiber: 3 g
  • Protein: 40 g
  • Cholesterol: 150 mg

Keywords: Osso Bucco, kalfsschenkel, Italiaans, stoven, klassiek