Description
Een klassiek Italiaans gerecht met gestoofd kalfsschenkel, groenten en witte wijn.
Ingredients
Scale
- 1 kg kalfsschenkel
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 wortelen, in stukjes
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml droge witte wijn
- 400 g gepelde tomaten, uit blik
- 500 ml runderbouillon
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblad
- Zout en peper naar smaak
- Peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Instructions
- Bestrooi de kalfsschenkel met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur.
- Braad de kalfsschenkel aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui, wortelen en bleekselderij toe aan de pan. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Blus af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.
- Voeg de gepelde tomaten, runderbouillon, tijm en laurierblad toe.
- Breng aan de kook, leg de kalfsschenkel terug in de pan.
- Zet het deksel op de pan en laat het geheel sudderen op laag vuur voor minimaal 2 uur, of tot het vlees gaar en zacht is.
- Verwijder de tijm en het laurierblad.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer warm, gegarneerd met verse peterselie.
Notes
- Voor een rijkere smaak, kun je de schenkel eerst door bloem wentelen voordat je hem aanbraadt.
- Voeg citroenschil toe aan het einde van de kooktijd voor extra frisheid.
- Dit gerecht kan goed van tevoren worden bereid en opgewarmd.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 2 uur 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Stoven
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 8 g
- Sodium: 600 mg
- Fat: 30 g
- Saturated Fat: 10 g
- Unsaturated Fat: 20 g
- Trans Fat: 1 g
- Carbohydrates: 15 g
- Fiber: 3 g
- Protein: 40 g
- Cholesterol: 150 mg
Keywords: Osso Bucco, kalfsschenkel, Italiaans, stoven, klassiek