Description
Een lichte en smaakvolle quiche zonder korst, perfect voor een snelle lunch of diner.
Ingredients
Scale
- 400 gram tonijn in water, uitgelekt
- 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 eieren
- 200 ml melk
- 100 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld Goudse of Cheddar)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (optioneel, voor garnering)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een quichevorm of ovenschaal in.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe aan de pan en bak kort mee, tot ze iets zachter worden.
- Verdeel het ui-tomatenmengsel over de bodem van de voorbereide quichevorm.
- Verdeel de uitgelekte tonijn over de groenten.
- Klop in een kom de eieren los met de melk. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet het eimengsel over de tonijn en tomaten.
- Strooi de geraspte kaas eroverheen.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de vulling gestold.
- Laat de quiche een paar minuten afkoelen voordat je hem serveert. Garneer eventueel met verse peterselie.
Notes
- Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals spinazie of paprika.
- Gebruik tonijn in eigen nat voor een lichtere versie.
- Voor een extra smaakdimensie kun je een snufje chilivlokken toevoegen aan het eimengsel.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 30 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1/6 quiche
- Calories: 250
- Sugar: 5
- Sodium: 400
- Fat: 15
- Saturated Fat: 6
- Unsaturated Fat: 9
- Trans Fat: 0.5
- Carbohydrates: 8
- Fiber: 2
- Protein: 20
- Cholesterol: 150
Keywords: quiche, tonijn, tomaat, korstloos, makkelijk, snel, lunch, diner, groente