Skip to Content

Magische Crockpot Pineapple BBQ Chicken binnen 2 uur!

Oké, mensen! Ik moet jullie echt vertellen over mijn nieuwste obsessie: Crockpot Pineapple BBQ Chicken. Serieus, als je dacht dat lekker eten ingewikkeld moest zijn, dan heb je het mis! Dit gerecht is mijn redder in nood op die hectische weekavonden, wanneer de tijd net zo snel lijkt te gaan als een raket. Ik ben zelf een drukke moeder, en ik weet hoe waardevol een recept is dat zichzelf bijna maakt.

Dit is meer dan zomaar een maaltijd; het is comfortfood waar je blij van wordt, zonder uren in de keuken te staan. De combinatie van die sappige kip, de zoete ananas en die rokerige BBQ-saus… hemels! En het beste? Je gooit alles gewoon in die slowcooker, zet hem aan en laat de magie gebeuren terwijl jij de rest van je dag regelt. Geen gedoe, alleen puur genot. Geloof me, dit wordt je nieuwe favoriet!

Crockpot Pineapple BBQ Chicken - detail 1

Waarom Je Dol Zult Zijn op deze Crockpot Pineapple BBQ Chicken

Waarom je hier nu al van gaat watertanden? Nou, luister eens even! Dit recept voor Crockpot Pineapple BBQ Chicken is echt een gamechanger. Het is het soort gerecht waarvan je denkt: “Wow, heb IK dit gemaakt?” terwijl je eigenlijk bijna niks hebt gedaan. En dat is precies wat ik zo fijn vind aan koken tegenwoordig: maximale smaak, minimale moeite!

  • Supersnel voorbereid: Je gooit de ingrediënten erin en klaar ben je. Echt, binnen 10 minuten ben je al klaar met de voorbereiding.
  • Nauwelijks afwas: Alles gebeurt in één pan! Dat betekent minder gedoe na het eten, en meer tijd om te ontspannen.
  • Bomvol smaak: Die combinatie van zoete ananas, hartige BBQ-saus en malse kip is gewoonweg onweerstaanbaar. Zelfs de kieskeurige eters aan tafel zullen hier blij van worden!
  • Iedereen blij: Of je nu eters over de vloer krijgt of gewoon een gezellige maaltijd voor je gezin wilt; dit is altijd een hit.

De Voordelen van Slowcooking

De slowcooker, mijn beste vriend in de keuken, maakt dit gerecht echt perfect. Hij doet al het zware werk voor je! De kip wordt zo ongelooflijk mals dat hij bijna uit elkaar valt, en alle smaken kunnen urenlang rustig intrekken. Dat betekent een diepere, rijkere smaak dan wanneer je het snel in een pan zou maken. En het fijne is dat je er niet bij hoeft te blijven; zet ‘m aan en laat ‘m z’n werk doen!

Crockpot Pineapple BBQ Chicken - detail 2

Ingrediënten voor Crockpot Pineapple BBQ Chicken

Oké, laten we het hebben over de bouwstenen van dit heerlijke gerecht. Het mooie is dat je hier geen gekke dingen voor nodig hebt; gewoon simpele ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt, of makkelijk kunt vinden in de supermarkt. Dit is wat je op je boodschappenlijstje zet voor de perfecte Crockpot Pineapple BBQ Chicken:

  • 600 gram kipfilet, in mooie blokjes gesneden (ongeveer 2-3 cm)
  • 250 ml van je favoriete barbecuesaus – kies er eentje die jij lekker vindt!
  • 200 gram ananasstukjes, uit blik, goed uitgelekt. Dat uitlekken is belangrijk, anders wordt het te waterig!
  • Een halve rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • Een kwart rode ui, heel fijn gesnipperd, voor die extra pit
  • 1 theelepel knoflookpoeder – handig en snel!
  • Een halve theelepel gemberpoeder, voor die subtiele warmte
  • Zout en peper, naar eigen smaak – vergeet niet te proeven!

Belangrijke Ingrediënt Notities en Vervangingen

Kijk, ik snap dat niet iedereen alles altijd in huis heeft, of misschien houd je gewoon van experimenteren. Geen probleem! Voor de kipfilet kun je ook kippendijen gebruiken; die worden vaak nog malser. En die ananas uit blik? Ja, die is superhandig, maar verse ananas kan zeker ook, snijd die dan wel in kleine stukjes. Wat de barbecuesaus betreft: ga voor een zoete, rokerige variant, maar experimenteer gerust met je favoriet. Een beetje bruine suiker toevoegen als je saus te zuur is, is ook altijd een goed idee!

Crockpot Pineapple BBQ Chicken - detail 3

Hoe Je Crockpot Pineapple BBQ Chicken Bereidt

Oké, nu komt het leukste deel: het daadwerkelijk maken van deze heerlijke Crockpot Pineapple BBQ Chicken! Geloof me, dit is zo simpel dat je bijna denkt dat je iets vergeet, maar nee hoor, dit is echt alles. Volg deze stappen en voor je het weet, ruikt je hele huis fantastisch!

  1. Kip erin: Begin met de kipfilet. Zorg dat je die mooi in blokjes hebt gesneden, zo’n 2 tot 3 centimeter is perfect. Doe ze allemaal in de slowcooker. Ik gebruik zelf altijd een slowcooker van 3,5 liter, die is ideaal voor dit recept.
  2. Saus en groenten erbij: Nu komt het makkelijke gedeelte! Voeg de barbecuesaus toe, dan de goed uitgelekte ananasstukjes (echt even goed uitlekken, anders wordt je saus waterig!), de blokjes rode paprika en de fijngesnipperde rode ui. Strooi er ook de knoflookpoeder en gemberpoeder overheen.
  3. Roeren maar: Pak een grote lepel en roer alles goed door elkaar. Zorg ervoor dat de kip helemaal bedekt is met de saus en dat alle ingrediënten mooi gemengd zijn. Zo trekken de smaken straks perfect in!
  4. Op smaak brengen: Nu is het tijd voor zout en peper. Begin met een beetje en proef straks, na het koken, of er nog meer bij moet. Je kunt het altijd toevoegen, maar eruit halen is lastiger!
  5. Koken maar: Doe de deksel op de slowcooker. Zet hem op de lage stand en laat hem 3 tot 4 uur zijn werk doen. Als je wat minder tijd hebt, kan het ook op de hoge stand, dan is hij in 1,5 tot 2 uur klaar. De kip moet echt gaar en supermals zijn, zo mals dat je hem bijna uit elkaar kunt trekken met een vork.
  6. Serveren: Als de kip perfect gaar is, is het tijd om te smullen! Serveer de Crockpot Pineapple BBQ Chicken lekker warm.

Tips voor de Perfecte Crockpot Pineapple BBQ Chicken

Wil je echt het allerbeste uit je Crockpot Pineapple BBQ Chicken halen? Hier zijn een paar van mijn favoriete tips! Als je de kipfilet heel even aanbraadt voordat je hem in de slowcooker doet, krijgt hij een mooie bruine korst en nog meer diepte in smaak. En vergeet niet om na het koken even te proeven of er nog wat zout, peper, of misschien zelfs een extra scheutje BBQ-saus bij moet. Soms trek ik de kip na het koken ook een beetje uit elkaar met twee vorken, dan wordt het net pulled chicken – heerlijk voor op broodjes!

Veelgestelde Vragen over Crockpot Pineapple BBQ Chicken

Natuurlijk, als je net zo enthousiast bent over deze Crockpot Pineapple BBQ Chicken als ik, komen er vast wat vragen op. Geen zorgen, ik heb de meest voorkomende alvast voor je beantwoord!

Kan ik bevroren kip gebruiken? Jazeker! Je kunt bevroren kipfilet direct in de slowcooker doen. Houd er wel rekening mee dat de kooktijd dan iets langer is, misschien wel een uur extra op de lage stand. Ik geef zelf de voorkeur aan ontdooide kip, dan kan ik de blokjes beter snijden en de smaken trekken wat sneller in.

Wat als ik geen slowcooker heb? Geen paniek! Je kunt dit gerecht ook in een Dutch Oven (braadpan) op het fornuis of in de oven maken. Op het fornuis laat je het dan op heel laag vuur sudderen met de deksel erop voor ongeveer 45-60 minuten, tot de kip gaar is. In de oven kan het op 160°C voor 1 tot 1,5 uur. Het resultaat is misschien net iets minder mals dan in de slowcooker, maar nog steeds superlekker!

Hoe bewaar ik restjes? Restjes van deze Crockpot Pineapple BBQ Chicken zijn de volgende dag vaak nog lekkerder! Laat het gerecht volledig afkoelen en bewaar het dan luchtdicht afgesloten in de koelkast. Het blijft zo’n 3 tot 4 dagen goed. Opwarmen kan makkelijk in de magnetron of in een pannetje op laag vuur.

Kan ik dit gerecht invriezen? Absoluut! Dit is een fantastisch recept om in grotere hoeveelheden te maken en in te vriezen. Laat het gerecht volledig afkoelen en vries het dan in porties in, in luchtdichte bakjes. In de vriezer blijft het tot wel 3 maanden goed. Laat het een nacht ontdooien in de koelkast voordat je het opwarmt.

Serveersuggesties voor Crockpot Pineapple BBQ Chicken

Deze Crockpot Pineapple BBQ Chicken is al een feestje op zich, maar met de juiste bijgerechten maak je er echt een complete maaltijd van. Ik serveer het het liefst met fluffy witte rijst; die vangt de heerlijke saus perfect op. Maar het is ook zalig met romige aardappelpuree of gebakken aardappeltjes. Voor wat extra frisheid en groenten zet ik er vaak een simpele groene salade met een lichte vinaigrette bij. En als je van een beetje pit houdt, strooi er dan wat verse koriander over!

Voedingswaarden van Crockpot Pineapple BBQ Chicken (Geschatte Waarden)

Natuurlijk, ik weet dat sommigen van jullie graag een idee krijgen van de voedingswaarden. Houd er rekening mee dat dit geschatte waarden zijn en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke merken die je gebruikt en de exacte portiegrootte. Maar dit geeft je een goede indicatie van wat je kunt verwachten van deze heerlijke Crockpot Pineapple BBQ Chicken per portie:

  • Calorieën: Ongeveer 350 kcal
  • Suiker: Rond de 25 g
  • Natrium: Ongeveer 700 mg
  • Vet: Rond de 10 g (waarvan verzadigd vet ca. 3 g)
  • Koolhydraten: Ongeveer 35 g
  • Vezels: Rond de 2 g
  • Eiwit: Ongeveer 30 g
  • Cholesterol: Rond de 80 mg

Deel Jouw Crockpot Pineapple BBQ Chicken Ervaring

Nou, en nu ben ik superbenieuwd naar JOUW ervaring! Heb je deze heerlijke Crockpot Pineapple BBQ Chicken gemaakt? Laat me dan alsjeblieft weten wat je ervan vond in de reacties hieronder. Wat waren jouw favoriete aanpassingen? En vergeet niet om een beoordeling achter te laten! En als je foto’s hebt, deel ze dan vooral op social media en tag me. Ik kan niet wachten om jullie creaties te zien!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Crockpot Pineapple BBQ Chicken

Magische Crockpot Pineapple BBQ Chicken binnen 2 uur!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 3 uur 10 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Makkelijk te bereiden kip in de slowcooker met ananas en barbecuesaus. Perfect voor een snelle maaltijd.


Ingredients

Scale
  • 600 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 250 ml barbecuesaus
  • 200 gram ananasstukjes, uit blik (uitgelekt)
  • 1/2 rode paprika, in blokjes
  • 1/4 rode ui, gesnipperd
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Doe de kipfilet in de slowcooker.
  2. Voeg de barbecuesaus, ananasstukjes, rode paprika, rode ui, knoflookpoeder en gemberpoeder toe.
  3. Roer alles goed door elkaar.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Dek de slowcooker af en kook op laag gedurende 3-4 uur, of op hoog gedurende 1,5-2 uur, of tot de kip gaar en mals is.
  6. Serveer warm met rijst of aardappels.

Notes

  • Voor extra smaak kun je een eetlepel bruine suiker toevoegen aan de saus.
  • Dit gerecht is ook lekker met geroosterde groenten.
  • Je kunt de kip na het koken uit elkaar trekken voor pulled chicken sandwiches.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 3 uur
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Slowcooker
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 25 g
  • Sodium: 700 mg
  • Fat: 10 g
  • Saturated Fat: 3 g
  • Unsaturated Fat: 7 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 35 g
  • Fiber: 2 g
  • Protein: 30 g
  • Cholesterol: 80 mg

Keywords: Crockpot Pineapple BBQ Chicken, slowcooker kip, ananas kip, BBQ kip, makkelijk avondeten

Recipe rating