Description
Een eenvoudig en romig recept voor Mac and Cheese uit de slowcooker, perfect voor een doordeweekse maaltijd of een bijeenkomst.
Ingredients
Scale
- 450 gram elleboogmacaroni, ongekookt
- 60 gram ongezouten boter, gesmolten
- 950 ml volle melk
- 350 ml gecondenseerde roomsoep
- 1 theelepel zout
- 0.5 theelepel zwarte peper
- 0.5 theelepel knoflookpoeder
- 450 gram cheddar kaas, geraspt
- 225 gram Monterey Jack kaas, geraspt
Instructions
- Vet de binnenkant van een slowcooker van 5-6 liter in.
- Voeg de ongekookte elleboogmacaroni toe aan de slowcooker.
- Giet de gesmolten boter, volle melk, gecondenseerde roomsoep, zout, zwarte peper en knoflookpoeder over de macaroni. Roer goed om te combineren.
- Voeg de geraspte cheddar kaas en Monterey Jack kaas toe. Roer opnieuw om alles gelijkmatig te verdelen.
- Dek af en kook op laag gedurende 2-3 uur, of op hoog gedurende 1-1.5 uur, tot de macaroni gaar is en de kaas gesmolten en bubbelend is. Roer halverwege de kooktijd een keer.
- Roer de Mac and Cheese goed door voor het serveren.
Notes
- Voor een extra romige textuur kunt u 60 gram roomkaas toevoegen.
- Garneer met verse peterselie of bieslook voor extra smaak.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 2 uur
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Slowcooker
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550
- Sugar: 10g
- Sodium: 750mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 18g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 2g
- Protein: 25g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: Mac and Cheese, slowcooker, crockpot, comfort food, kaas, pasta