Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Crockpot Mac and Cheese

Slechte Crockpot Mac and Cheese? Onmogelijk!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur 15 minuten
  • Yield: 8 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig en romig recept voor Mac and Cheese uit de slowcooker, perfect voor een doordeweekse maaltijd of een bijeenkomst.


Ingredients

Scale
  • 450 gram elleboogmacaroni, ongekookt
  • 60 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 950 ml volle melk
  • 350 ml gecondenseerde roomsoep
  • 1 theelepel zout
  • 0.5 theelepel zwarte peper
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 450 gram cheddar kaas, geraspt
  • 225 gram Monterey Jack kaas, geraspt

Instructions

  1. Vet de binnenkant van een slowcooker van 5-6 liter in.
  2. Voeg de ongekookte elleboogmacaroni toe aan de slowcooker.
  3. Giet de gesmolten boter, volle melk, gecondenseerde roomsoep, zout, zwarte peper en knoflookpoeder over de macaroni. Roer goed om te combineren.
  4. Voeg de geraspte cheddar kaas en Monterey Jack kaas toe. Roer opnieuw om alles gelijkmatig te verdelen.
  5. Dek af en kook op laag gedurende 2-3 uur, of op hoog gedurende 1-1.5 uur, tot de macaroni gaar is en de kaas gesmolten en bubbelend is. Roer halverwege de kooktijd een keer.
  6. Roer de Mac and Cheese goed door voor het serveren.

Notes

  • Voor een extra romige textuur kunt u 60 gram roomkaas toevoegen.
  • Garneer met verse peterselie of bieslook voor extra smaak.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 2 uur
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Slowcooker
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 550
  • Sugar: 10g
  • Sodium: 750mg
  • Fat: 30g
  • Saturated Fat: 18g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 1g
  • Carbohydrates: 45g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 25g
  • Cholesterol: 90mg

Keywords: Mac and Cheese, slowcooker, crockpot, comfort food, kaas, pasta