Description
Crockpot Knoflook Parmezaan Kip Pasta is een romige, makkelijke slowcooker-maaltijd boordevol smaak, perfect voor drukke dagen.
Ingredients
Scale
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 300 g spaghetti (gebroken doormidden)
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 ml kippenbouillon
- 250 ml kookroom
- 2 el roomkaas
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 el boter
- 1 tl Italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: verse peterselie, zongedroogde tomaat of spinazie
Instructions
- Leg de kipfilet op de bodem van de crockpot en voeg knoflook, boter, Italiaanse kruiden, zout en peper toe.
- Giet de kippenbouillon erbij en kook op laag gedurende 3-4 uur of op hoog gedurende 2 uur, tot de kip gaar is.
- Voeg de droge spaghetti toe, gebroken in stukken, en roer voorzichtig door.
- Voeg de kookroom en roomkaas toe en laat nog 20-30 minuten garen op hoog tot de pasta gaar is.
- Voeg de Parmezaanse kaas toe, roer goed door en laat 5 minuten rusten zodat de saus dikker wordt.
- Serveer direct met verse peterselie of andere toppings naar keuze.
Notes
- Gebruik kipdijfilet voor extra malsheid als alternatief voor kipfilet.
- Roer de pasta tijdens het garen voorzichtig om plakken te voorkomen.
- Voeg extra groenten zoals spinazie of broccoli toe in de laatste 20 minuten.
- Het gerecht is het lekkerst vers, maar kan tot 2 dagen in de koelkast worden bewaard.
- Bij het opwarmen eventueel een beetje kookroom of bouillon toevoegen voor de juiste textuur.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 4 uur
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Slowcooker
- Cuisine: Italiaans-Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 520
- Sugar: 3g
- Sodium: 580mg
- Fat: 24g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 2g
- Protein: 34g
- Cholesterol: 105mg
Keywords: Crockpot Knoflook Parmezaan Kip Pasta, slowcooker pasta recept, romige kip pasta, makkelijk avondeten, pasta uit de crockpot