Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Crockpot Knoflook Parmezaan Kip Pasta – Romige slowcooker maaltijd met kip, kaas en knoflook. Perfect voor drukke doordeweekse dagen.

Recept: Crockpot Knoflook Parmezaan Kip Pasta – Romige Smaakexplosie uit de Slowcooker


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 4 uur 10 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Halal

Description

Crockpot Knoflook Parmezaan Kip Pasta is een romige, makkelijke slowcooker-maaltijd boordevol smaak, perfect voor drukke dagen.


Ingredients

Scale
  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 300 g spaghetti (gebroken doormidden)
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 ml kippenbouillon
  • 250 ml kookroom
  • 2 el roomkaas
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el boter
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse peterselie, zongedroogde tomaat of spinazie

Instructions

  1. Leg de kipfilet op de bodem van de crockpot en voeg knoflook, boter, Italiaanse kruiden, zout en peper toe.
  2. Giet de kippenbouillon erbij en kook op laag gedurende 3-4 uur of op hoog gedurende 2 uur, tot de kip gaar is.
  3. Voeg de droge spaghetti toe, gebroken in stukken, en roer voorzichtig door.
  4. Voeg de kookroom en roomkaas toe en laat nog 20-30 minuten garen op hoog tot de pasta gaar is.
  5. Voeg de Parmezaanse kaas toe, roer goed door en laat 5 minuten rusten zodat de saus dikker wordt.
  6. Serveer direct met verse peterselie of andere toppings naar keuze.

Notes

  • Gebruik kipdijfilet voor extra malsheid als alternatief voor kipfilet.
  • Roer de pasta tijdens het garen voorzichtig om plakken te voorkomen.
  • Voeg extra groenten zoals spinazie of broccoli toe in de laatste 20 minuten.
  • Het gerecht is het lekkerst vers, maar kan tot 2 dagen in de koelkast worden bewaard.
  • Bij het opwarmen eventueel een beetje kookroom of bouillon toevoegen voor de juiste textuur.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 4 uur
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Slowcooker
  • Cuisine: Italiaans-Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 520
  • Sugar: 3g
  • Sodium: 580mg
  • Fat: 24g
  • Saturated Fat: 12g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 45g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 34g
  • Cholesterol: 105mg

Keywords: Crockpot Knoflook Parmezaan Kip Pasta, slowcooker pasta recept, romige kip pasta, makkelijk avondeten, pasta uit de crockpot