Description
Een verzameling van vier heerlijke en gemakkelijke recepten met rundvlees, bereid in de slowcooker: Ziti, Taco’s, Gehaktbrood en Stoofpot.
Ingredients
- Ziti: 1 pond ziti pasta, 1 pond rundergehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaten (400g), 1 blik tomatenpuree (150g), 1 theelepel gedroogde oregano, 1/2 theelepel gedroogde basilicum, zout en peper naar smaak, 1/2 kopje geraspte mozzarella kaas.
- Taco’s: 1 pond rundergehakt, 1 ui, 1 zakje taco kruiden, 1/2 kopje water, taco schelpen, toppings naar keuze (sla, tomaat, kaas, zure room).
- Gehaktbrood: 1.5 pond rundergehakt, 1/2 kopje paneermeel, 1 ei, 1/4 kopje melk, 1/4 kopje fijngehakte ui, 1 eetlepel Worcestershire saus, zout en peper naar smaak, glazuur naar keuze (ketchup, bruine suiker, mosterd).
- Stoofpot: 2 pond stoofvlees, 2 grote wortels, 2 stengels bleekselderij, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 kopjes runderbouillon, 1/4 kopje bloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel gedroogde tijm, zout en peper naar smaak.
Instructions
- Ziti: Bak het gehakt rul met de ui en knoflook. Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree, oregano, basilicum, zout en peper toe. Doe dit mengsel in de slowcooker. Kook de ziti volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en voeg toe aan de slowcooker. Meng goed. Dek af en kook op laag voor 6-8 uur of op hoog voor 3-4 uur. Roer de mozzarella erdoor voor het serveren.
- Taco’s: Bak het gehakt rul met de ui. Voeg het zakje taco kruiden en het water toe. Laat sudderen tot het vocht is verminderd. Verwarm de taco schelpen. Vul de schelpen met het gehaktmengsel en toppings naar keuze.
- Gehaktbrood: Meng alle ingrediënten voor het gehaktbrood, behalve het glazuur. Vorm het mengsel tot een brood en leg het in de slowcooker. Smeer het glazuur eroverheen. Dek af en kook op laag voor 4-5 uur of op hoog voor 2-3 uur.
- Stoofpot: Bestrooi het stoofvlees met bloem, zout en peper. Verhit de olijfolie in een pan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Doe het vlees, de gesneden groenten, knoflook en runderbouillon in de slowcooker. Voeg de tijm toe. Dek af en kook op laag voor 8-10 uur of op hoog voor 4-5 uur.
Notes
- Voor de Ziti, kunt u ook andere soorten pasta gebruiken.
- Varieer met de toppings voor de taco’s om ze aan te passen aan uw smaak.
- Het gehaktbrood kan ook in de oven gebakken worden op 180°C voor ongeveer 50-60 minuten.
- Voeg aardappelen toe aan de stoofpot voor een completere maaltijd.
- Prep Time: 30 minuten
- Cook Time: 4-10 uur
- Category: Hoofdgerechten
- Method: Slowcooker
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie (gemiddeld)
- Calories: 500 kcal
- Sugar: 10 g
- Sodium: 800 mg
- Fat: 25 g
- Saturated Fat: 10 g
- Unsaturated Fat: 15 g
- Trans Fat: 1 g
- Carbohydrates: 40 g
- Fiber: 5 g
- Protein: 30 g
- Cholesterol: 100 mg
Keywords: rundvlees, slowcooker, ziti, taco's, gehaktbrood, stoofpot, gemak, maaltijd