Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Crock-Pot Gevulde Varkenskoteletten

Verrukkelijke Crock-Pot Gevulde Varkenskoteletten Ovenschotel


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 4 uur 20 minuten tot 6 uur 20 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Crock-Pot gevulde varkenskoteletten zijn een heerlijk en eenvoudig te bereiden gerecht. Varkenskoteletten worden gevuld met een smaakvolle mix van broodkruim, appel, selderij en kruiden, en vervolgens langzaam gegaard in de crock-pot tot ze mals en sappig zijn.


Ingredients

Scale
  • 4 varkenskoteletten (ongeveer 2 cm dik)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 stengel selderij, fijngesneden
  • 1 kleine appel, geschild, ontkernd en fijngesneden
  • 100 gram broodkruim
  • 60 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 250 ml kippenbouillon (voor in de crock-pot)

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en selderij toe en bak 3-5 minuten, of tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de appel toe en bak nog 2-3 minuten. Haal van het vuur.
  3. Meng in een kom de gebakken ui, selderij en appel met het broodkruim, 60 ml kippenbouillon, salie, tijm, zout en peper.
  4. Snijd een zakje in elke varkenskotelet, zorg ervoor dat u niet helemaal doorsnijdt.
  5. Vul elke varkenskotelet met gelijke delen van het broodkruimmengsel. Gebruik eventueel keukentouw om de koteletten dicht te binden.
  6. Plaats de gevulde varkenskoteletten in de crock-pot. Giet de overige 250 ml kippenbouillon eromheen.
  7. Dek af en kook op laag 4-6 uur, of op hoog 2-3 uur, tot de varkenskoteletten gaar en mals zijn.
  8. Serveer direct.

Notes

  • Gebruik dikke varkenskoteletten voor het beste resultaat, zodat ze goed gevuld kunnen worden.
  • U kunt ook andere kruiden toevoegen aan de vulling, zoals rozemarijn of peterselie.
  • Serveer met aardappelpuree en groene bonen voor een complete maaltijd.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 4-6 uur
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Crock-Pot
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 gevulde varkenskotelet
  • Calories: 350
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 450mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 5g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 25g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 35g
  • Cholesterol: 90mg

Keywords: Crock-Pot, varkenskoteletten, gevuld, appel, selderij, langzaam gegaard, eenpansgerecht