Description
Een knapperig platbrood met romige brie, zoete cranberries en een pittige hot honey drizzle, perfect voor de kerstdagen.
Ingredients
Scale
- 1 stuk platbrood
- 50 gram brie, in plakjes
- 2 eetlepels gedroogde cranberries
- 1 eetlepel hot honey
- Een paar takjes verse rozemarijn (optioneel)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg het platbrood op een bakplaat.
- Verdeel de plakjes brie over het platbrood.
- Strooi de gedroogde cranberries eroverheen.
- Bak 8-10 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Haal uit de oven en besprenkel met hot honey.
- Garneer met verse rozemarijn indien gewenst.
- Snijd in stukken en serveer direct.
Notes
- Zorg ervoor dat de brie goed verdeeld is voor een gelijkmatige smelt.
- Pas de hoeveelheid hot honey aan naar smaak.
- Dit gerecht kan ook met verse cranberries worden gemaakt, maar kook deze dan kort met wat suiker voordat je ze gebruikt.
- Prep Time: 5 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Voorgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 15 g
- Sodium: 400 mg
- Fat: 18 g
- Saturated Fat: 9 g
- Unsaturated Fat: 9 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 30 g
- Fiber: 2 g
- Protein: 15 g
- Cholesterol: 45 mg
Keywords: platbrood, brie, cranberries, hot honey, kerst, voorgerecht, vegetarisch, makkelijk