Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Crispy Roasted Cauliflower

Fantastische Crispy Roasted Cauliflower!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Geroosterde bloemkool met een knapperige textuur, een eenvoudig en gezond bijgerecht.


Ingredients

Scale
  • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • Optioneel: knoflookpoeder, paprikapoeder

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de bloemkoolroosjes met olijfolie, zout en peper in een kom.
  3. Verspreid de bloemkool in een enkele laag op een bakplaat.
  4. Rooster gedurende 20-25 minuten, of tot de bloemkool gaar en goudbruin is.
  5. Keer de bloemkool halverwege de baktijd om voor gelijkmatige bruining.

Notes

  • Voeg kruiden naar smaak toe voor extra smaak.
  • Zorg dat de bloemkool niet te dicht op elkaar ligt voor een knapperig resultaat.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Category: Bijgerecht
  • Method: Ovenroosteren
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 75
  • Sugar: 3g
  • Sodium: 300mg
  • Fat: 5g
  • Saturated Fat: 1g
  • Unsaturated Fat: 4g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 6g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 3g
  • Cholesterol: 0mg

Keywords: knapperige bloemkool, geroosterde bloemkool, groentebijgerecht, gezond eten, eenvoudig recept