Description
Geroosterde bloemkool met een knapperige textuur, een eenvoudig en gezond bijgerecht.
Ingredients
Scale
- 1 middelgrote bloemkool, in roosjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- Optioneel: knoflookpoeder, paprikapoeder
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de bloemkoolroosjes met olijfolie, zout en peper in een kom.
- Verspreid de bloemkool in een enkele laag op een bakplaat.
- Rooster gedurende 20-25 minuten, of tot de bloemkool gaar en goudbruin is.
- Keer de bloemkool halverwege de baktijd om voor gelijkmatige bruining.
Notes
- Voeg kruiden naar smaak toe voor extra smaak.
- Zorg dat de bloemkool niet te dicht op elkaar ligt voor een knapperig resultaat.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Bijgerecht
- Method: Ovenroosteren
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 75
- Sugar: 3g
- Sodium: 300mg
- Fat: 5g
- Saturated Fat: 1g
- Unsaturated Fat: 4g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 6g
- Fiber: 3g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: knapperige bloemkool, geroosterde bloemkool, groentebijgerecht, gezond eten, eenvoudig recept