Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Crispy Peach Cobbler Egg Rolls

Heerlijke Crispy Peach Cobbler Egg Rolls met 1 hap


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 8 loempia's 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Deze Crispy Peach Cobbler Egg Rolls combineren de zoete, fruitige smaak van perzikcobbler met de knapperige textuur van loempia’s. Een heerlijk dessert dat makkelijk te maken is.


Ingredients

Scale
  • 8 loempiavellen
  • 2 blikjes (ongeveer 800g) perziken op sap, uitgelekt en in blokjes
  • 1/4 kopje bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel boter
  • Poedersuiker, voor bestrooien
  • Siroop of vanille-ijs, voor serveren

Instructions

  1. Meng in een kom de in blokjes gesneden perziken, bruine suiker, kaneel en nootmuskaat.
  2. Meng in een kleine kom de maizena met het water tot een glad mengsel.
  3. Giet het maizenamengsel bij de perziken en roer goed door.
  4. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg het perzikmengsel toe en kook, onder af en toe roeren, tot het begint te pruttelen en dikker wordt (ongeveer 5-7 minuten). Haal van het vuur en laat afkoelen.
  5. Leg een loempiavel met een punt naar je toe op een schoon oppervlak.
  6. Schep ongeveer 2-3 eetlepels van het perzikmengsel op het midden van het vel.
  7. Vouw de onderste punt over de vulling. Vouw vervolgens de linker- en rechterpunten naar binnen.
  8. Rol het geheel stevig op vanaf de onderkant tot een nette rol. Bevochtig de bovenste punt met een beetje water om de rol te sluiten.
  9. Herhaal met de resterende loempiavellen en perzikvulling.
  10. Verhit olie in een diepe pan of frituurpan tot 180°C.
  11. Frituur de loempia’s in porties, ongeveer 3-4 minuten per kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  12. Laat de loempia’s uitlekken op keukenpapier.
  13. Bestrooi met poedersuiker en serveer warm met siroop of vanille-ijs.

Notes

  • Zorg ervoor dat de perzikvulling goed is afgekoeld voordat je deze in de loempia’s doet.
  • Frituur niet te veel loempia’s tegelijk, anders koelt de olie af en worden ze niet knapperig.
  • Je kunt ook appelstukjes toevoegen aan de vulling voor variatie.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Frituren
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 loempia
  • Calories: 250 kcal
  • Sugar: 20g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 10g
  • Saturated Fat: 3g
  • Unsaturated Fat: 7g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 3g
  • Cholesterol: 10mg

Keywords: perzik, cobbler, loempia, dessert, knapperig, zoet, fruit, kaneel, gebak