Description
Deze Crispy Peach Cobbler Egg Rolls combineren de zoete, fruitige smaak van perzikcobbler met de knapperige textuur van loempia’s. Een heerlijk dessert dat makkelijk te maken is.
Ingredients
Scale
- 8 loempiavellen
- 2 blikjes (ongeveer 800g) perziken op sap, uitgelekt en in blokjes
- 1/4 kopje bruine suiker
- 1 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 2 eetlepels maizena
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel boter
- Poedersuiker, voor bestrooien
- Siroop of vanille-ijs, voor serveren
Instructions
- Meng in een kom de in blokjes gesneden perziken, bruine suiker, kaneel en nootmuskaat.
- Meng in een kleine kom de maizena met het water tot een glad mengsel.
- Giet het maizenamengsel bij de perziken en roer goed door.
- Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg het perzikmengsel toe en kook, onder af en toe roeren, tot het begint te pruttelen en dikker wordt (ongeveer 5-7 minuten). Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Leg een loempiavel met een punt naar je toe op een schoon oppervlak.
- Schep ongeveer 2-3 eetlepels van het perzikmengsel op het midden van het vel.
- Vouw de onderste punt over de vulling. Vouw vervolgens de linker- en rechterpunten naar binnen.
- Rol het geheel stevig op vanaf de onderkant tot een nette rol. Bevochtig de bovenste punt met een beetje water om de rol te sluiten.
- Herhaal met de resterende loempiavellen en perzikvulling.
- Verhit olie in een diepe pan of frituurpan tot 180°C.
- Frituur de loempia’s in porties, ongeveer 3-4 minuten per kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Laat de loempia’s uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi met poedersuiker en serveer warm met siroop of vanille-ijs.
Notes
- Zorg ervoor dat de perzikvulling goed is afgekoeld voordat je deze in de loempia’s doet.
- Frituur niet te veel loempia’s tegelijk, anders koelt de olie af en worden ze niet knapperig.
- Je kunt ook appelstukjes toevoegen aan de vulling voor variatie.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Dessert
- Method: Frituren
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 loempia
- Calories: 250 kcal
- Sugar: 20g
- Sodium: 150mg
- Fat: 10g
- Saturated Fat: 3g
- Unsaturated Fat: 7g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 2g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 10mg
Keywords: perzik, cobbler, loempia, dessert, knapperig, zoet, fruit, kaneel, gebak