Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Crispy Nacho Egg Rolls

Perfecte Crispy Nacho Egg Rolls in 3 stappen


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 12 loempia's 1x
  • Diet: Geen

Description

Knapperige loempia’s gevuld met nacho-ingrediënten, perfect als snack of voorgerecht.


Ingredients

Scale
  • 1 pak loempiavellen
  • 200 gram gekruid rundergehakt
  • 1 klein blikje maïs, uitgelekt
  • 1 klein blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1/2 kopje geraspte cheddar kaas
  • 1/4 kopje fijngesneden rode ui
  • 2 eetlepels jalapeño, fijngesneden (optioneel)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Plantaardige olie om te frituren
  • Salsa en zure room voor erbij

Instructions

  1. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Giet overtollig vet af.
  2. Voeg de maïs, zwarte bonen, rode ui, jalapeño (indien gebruikt), chilipoeder, komijn, zout en peper toe aan het gehakt. Roer goed door en bak nog 5 minuten.
  3. Haal de pan van het vuur en roer de geraspte kaas erdoor tot deze gesmolten is. Laat het mengsel iets afkoelen.
  4. Leg een loempiavel met een punt naar u toe. Schep ongeveer 2 eetlepels van het nachomengsel in het midden van het vel.
  5. Vouw de onderste punt over de vulling. Vouw vervolgens de linker- en rechterhoeken naar binnen. Rol het vel strak op naar de bovenste punt. Bevochtig de bovenste punt met een beetje water om het vast te plakken.
  6. Herhaal dit proces met de overige loempiavellen en vulling.
  7. Verhit de plantaardige olie in een diepe pan of friteuse tot 175°C.
  8. Frituur de loempia’s in porties gedurende 3-5 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  9. Haal de loempia’s uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  10. Serveer de nacho loempia’s warm met salsa en zure room.

Notes

  • U kunt kip of een vegetarische vulling gebruiken.
  • Zorg ervoor dat de vulling niet te nat is.
  • Serveer direct voor de beste knapperigheid.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Voorgerecht
  • Method: Frituren
  • Cuisine: Mexicaans-Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 loempia
  • Calories: 200
  • Sugar: 2g
  • Sodium: 350mg
  • Fat: 12g
  • Saturated Fat: 4g
  • Unsaturated Fat: 7g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 15g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 8g
  • Cholesterol: 20mg

Keywords: nacho, loempia, knapperig, snack, voorgerecht, frituren