Description
Knapperige loempia’s gevuld met nacho-ingrediënten, perfect als snack of voorgerecht.
Ingredients
Scale
- 1 pak loempiavellen
- 200 gram gekruid rundergehakt
- 1 klein blikje maïs, uitgelekt
- 1 klein blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1/2 kopje geraspte cheddar kaas
- 1/4 kopje fijngesneden rode ui
- 2 eetlepels jalapeño, fijngesneden (optioneel)
- 1 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel komijn
- Zout en peper naar smaak
- Plantaardige olie om te frituren
- Salsa en zure room voor erbij
Instructions
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Giet overtollig vet af.
- Voeg de maïs, zwarte bonen, rode ui, jalapeño (indien gebruikt), chilipoeder, komijn, zout en peper toe aan het gehakt. Roer goed door en bak nog 5 minuten.
- Haal de pan van het vuur en roer de geraspte kaas erdoor tot deze gesmolten is. Laat het mengsel iets afkoelen.
- Leg een loempiavel met een punt naar u toe. Schep ongeveer 2 eetlepels van het nachomengsel in het midden van het vel.
- Vouw de onderste punt over de vulling. Vouw vervolgens de linker- en rechterhoeken naar binnen. Rol het vel strak op naar de bovenste punt. Bevochtig de bovenste punt met een beetje water om het vast te plakken.
- Herhaal dit proces met de overige loempiavellen en vulling.
- Verhit de plantaardige olie in een diepe pan of friteuse tot 175°C.
- Frituur de loempia’s in porties gedurende 3-5 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Haal de loempia’s uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Serveer de nacho loempia’s warm met salsa en zure room.
Notes
- U kunt kip of een vegetarische vulling gebruiken.
- Zorg ervoor dat de vulling niet te nat is.
- Serveer direct voor de beste knapperigheid.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Voorgerecht
- Method: Frituren
- Cuisine: Mexicaans-Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 loempia
- Calories: 200
- Sugar: 2g
- Sodium: 350mg
- Fat: 12g
- Saturated Fat: 4g
- Unsaturated Fat: 7g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 3g
- Protein: 8g
- Cholesterol: 20mg
Keywords: nacho, loempia, knapperig, snack, voorgerecht, frituren