Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Crispy Potatoes with One Special Ingredient

Crispy Potatoes: 1 Hemels Bijgerecht Ontrafeld


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 55 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Krokante aardappelen met een speciaal ingrediënt voor extra smaak.


Ingredients

Scale
  • 1 kg aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel van het speciale ingrediënt

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  3. Doe de aardappelen in een kom en voeg de olijfolie, zout en peper toe.
  4. Meng goed zodat alle aardappelen bedekt zijn.
  5. Voeg het speciale ingrediënt toe en meng opnieuw.
  6. Spreid de aardappelen uit over een bakplaat.
  7. Bak 30-40 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.
  8. Keer de aardappelen halverwege de baktijd om.

Notes

  • Het speciale ingrediënt kan bijvoorbeeld paprikapoeder, knoflookpoeder of gedroogde kruiden zijn.
  • Pas de baktijd aan op basis van de grootte van de aardappelstukken.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Bijgerecht
  • Method: Oven
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 250 kcal
  • Sugar: 2 g
  • Sodium: 400 mg
  • Fat: 10 g
  • Saturated Fat: 1.5 g
  • Unsaturated Fat: 8.5 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 35 g
  • Fiber: 4 g
  • Protein: 5 g
  • Cholesterol: 0 mg

Keywords: krokante aardappelen, speciale ingrediënt, bijgerecht, oven