Description
Hartige quesadilla’s gevuld met malse steak, sappige garnalen en een romige creoolse saus.
Ingredients
Scale
- 500g biefstuk, in dunne reepjes
- 250g garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 4 grote bloemtortilla’s
- 200g geraspte cheddar kaas
- 150g geraspte Monterey Jack kaas
- 1 rode paprika, fijngehakt
- 1 groene paprika, fijngehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels creoolse kruidenmix
- 2 eetlepels boter
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: zure room en salsa voor serveren
Instructions
- Marineer de biefstuk met 1 eetlepel creoolse kruidenmix, zout en peper. Laat 15 minuten marineren.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de biefstuk tot deze gaar is. Haal uit de pan en zet opzij.
- Voeg 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan. Voeg de ui, rode paprika en groene paprika toe. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de knoflook en de resterende 1 eetlepel creoolse kruidenmix toe. Bak nog 1 minuut tot het geurig is.
- Voeg de garnalen toe aan de pan met groenten. Bak tot de garnalen roze en gaar zijn, ongeveer 3-4 minuten.
- Meng de gebakken biefstuk, groenten en garnalen in de pan. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een schone koekenpan of bakplaat op middelhoog vuur. Leg een tortilla in de pan.
- Verdeel de helft van het biefstuk-garnalenmengsel over de helft van de tortilla. Bestrooi met de cheddar en Monterey Jack kaas.
- Vouw de andere helft van de tortilla eroverheen. Bak de quesadilla aan beide zijden goudbruin en de kaas gesmolten, ongeveer 3-4 minuten per kant.
- Herhaal met de resterende tortilla’s en vulling.
- Snijd de quesadilla’s in wiggen en serveer direct.
Notes
- Gebruik uw favoriete creoolse kruidenmix.
- Voeg jalapeños toe voor extra pit.
- Serveer met zure room en salsa voor een complete maaltijd.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Panbakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 quesadilla
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 4g
- Sodium: 800mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 18g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 3g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: creoolse quesadilla, steak, garnalen, mexicaans, tex-mex