Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creole Steak and Shrimp Quesadillas

Creoolse Kaisers: 3x Lekker


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Hartige quesadilla’s gevuld met malse steak, sappige garnalen en een romige creoolse saus.


Ingredients

Scale
  • 500g biefstuk, in dunne reepjes
  • 250g garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 4 grote bloemtortilla’s
  • 200g geraspte cheddar kaas
  • 150g geraspte Monterey Jack kaas
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 1 groene paprika, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels creoolse kruidenmix
  • 2 eetlepels boter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: zure room en salsa voor serveren

Instructions

  1. Marineer de biefstuk met 1 eetlepel creoolse kruidenmix, zout en peper. Laat 15 minuten marineren.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de biefstuk tot deze gaar is. Haal uit de pan en zet opzij.
  3. Voeg 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan. Voeg de ui, rode paprika en groene paprika toe. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
  4. Voeg de knoflook en de resterende 1 eetlepel creoolse kruidenmix toe. Bak nog 1 minuut tot het geurig is.
  5. Voeg de garnalen toe aan de pan met groenten. Bak tot de garnalen roze en gaar zijn, ongeveer 3-4 minuten.
  6. Meng de gebakken biefstuk, groenten en garnalen in de pan. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verhit een schone koekenpan of bakplaat op middelhoog vuur. Leg een tortilla in de pan.
  8. Verdeel de helft van het biefstuk-garnalenmengsel over de helft van de tortilla. Bestrooi met de cheddar en Monterey Jack kaas.
  9. Vouw de andere helft van de tortilla eroverheen. Bak de quesadilla aan beide zijden goudbruin en de kaas gesmolten, ongeveer 3-4 minuten per kant.
  10. Herhaal met de resterende tortilla’s en vulling.
  11. Snijd de quesadilla’s in wiggen en serveer direct.

Notes

  • Gebruik uw favoriete creoolse kruidenmix.
  • Voeg jalapeños toe voor extra pit.
  • Serveer met zure room en salsa voor een complete maaltijd.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Panbakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 quesadilla
  • Calories: 550 kcal
  • Sugar: 4g
  • Sodium: 800mg
  • Fat: 30g
  • Saturated Fat: 12g
  • Unsaturated Fat: 18g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 35g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: creoolse quesadilla, steak, garnalen, mexicaans, tex-mex