Description
Een romig en smaakvol gerecht met kip, tortellini en een knoflook-kaassaus.
Ingredients
Scale
- 500g kipfilet, in blokjes
- 250g tortellini (vers of gedroogd)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400ml kookroom
- 200g Velveeta kaas, in blokjes
- 50g Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (optioneel, voor garnering)
Instructions
- Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de gesnipperde ui toe aan dezelfde pan en bak glazig. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de kookroom toe aan de pan en breng aan de kook.
- Voeg de Velveeta kaas toe en roer tot de kaas volledig is gesmolten en de saus glad is.
- Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer tot deze is opgenomen. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gebakken kip en de gekookte tortellini toe aan de saus. Roer goed door om alles te bedekken.
- Verwarm kort tot alles goed warm is.
- Serveer direct, bestrooid met verse peterselie indien gewenst.
Notes
- Zorg ervoor dat de Velveeta kaas volledig gesmolten is voor een gladde saus.
- Pas de hoeveelheid knoflook aan naar eigen voorkeur.
- Dit gerecht is ook lekker met toegevoegde groenten zoals spinazie of champignons.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 1200mg
- Fat: 40g
- Saturated Fat: 20g
- Unsaturated Fat: 20g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 3g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: Velveeta, kip, tortellini, kaas, knoflook, romig, pasta