Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy Velveeta Chicken Tortellini with Garlic Cheese Sauce

Super romige Velveeta tortellini: 10 minuten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een romig en smaakvol gerecht met kip, tortellini en een knoflook-kaassaus.


Ingredients

Scale
  • 500g kipfilet, in blokjes
  • 250g tortellini (vers of gedroogd)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400ml kookroom
  • 200g Velveeta kaas, in blokjes
  • 50g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (optioneel, voor garnering)

Instructions

  1. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de gesnipperde ui toe aan dezelfde pan en bak glazig. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  4. Voeg de kookroom toe aan de pan en breng aan de kook.
  5. Voeg de Velveeta kaas toe en roer tot de kaas volledig is gesmolten en de saus glad is.
  6. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer tot deze is opgenomen. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Voeg de gebakken kip en de gekookte tortellini toe aan de saus. Roer goed door om alles te bedekken.
  8. Verwarm kort tot alles goed warm is.
  9. Serveer direct, bestrooid met verse peterselie indien gewenst.

Notes

  • Zorg ervoor dat de Velveeta kaas volledig gesmolten is voor een gladde saus.
  • Pas de hoeveelheid knoflook aan naar eigen voorkeur.
  • Dit gerecht is ook lekker met toegevoegde groenten zoals spinazie of champignons.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 650 kcal
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 1200mg
  • Fat: 40g
  • Saturated Fat: 20g
  • Unsaturated Fat: 20g
  • Trans Fat: 1g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: Velveeta, kip, tortellini, kaas, knoflook, romig, pasta