Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy Rotel Cheese Dip

Heerlijke Creamy Rotel Cheese Dip: 25 Min


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 8-10 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een makkelijke en romige dip gemaakt met Rotel tomaten en kaas, perfect voor feesten.


Ingredients

Scale
  • 450 gram rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik (425 gram) Rotel tomaten met groene chilipepers, uitgelekt
  • 1 blik (450 gram) smeltkaas, zoals Velveeta, in blokjes
  • 120 ml melk
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Bak het gehakt in een grote pan op middelhoog vuur rul. Giet overtollig vet af.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot de ui glazig is.
  3. Roer de uitgelekte Rotel tomaten, smeltkaas, melk, chilipoeder en komijn erdoor.
  4. Verwarm op laag vuur, onder voortdurend roeren, tot de kaas volledig gesmolten is en de dip glad is.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer warm met tortillachips of groenten.

Notes

  • Voeg extra jalapeños toe voor meer pit.
  • Kan van tevoren worden gemaakt en opgewarmd.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Dip
  • Method: Koken
  • Cuisine: Mexicaans-Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 2 eetlepels
  • Calories: 150
  • Sugar: 2g
  • Sodium: 400mg
  • Fat: 10g
  • Saturated Fat: 5g
  • Unsaturated Fat: 5g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 5g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 8g
  • Cholesterol: 30mg

Keywords: Rotel, kaasdip, feestdip, nacho, Tex-Mex