Description
Een makkelijke en romige dip gemaakt met Rotel tomaten en kaas, perfect voor feesten.
Ingredients
Scale
- 450 gram rundergehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik (425 gram) Rotel tomaten met groene chilipepers, uitgelekt
- 1 blik (450 gram) smeltkaas, zoals Velveeta, in blokjes
- 120 ml melk
- 1 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel komijn
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Bak het gehakt in een grote pan op middelhoog vuur rul. Giet overtollig vet af.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot de ui glazig is.
- Roer de uitgelekte Rotel tomaten, smeltkaas, melk, chilipoeder en komijn erdoor.
- Verwarm op laag vuur, onder voortdurend roeren, tot de kaas volledig gesmolten is en de dip glad is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer warm met tortillachips of groenten.
Notes
- Voeg extra jalapeños toe voor meer pit.
- Kan van tevoren worden gemaakt en opgewarmd.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Dip
- Method: Koken
- Cuisine: Mexicaans-Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 2 eetlepels
- Calories: 150
- Sugar: 2g
- Sodium: 400mg
- Fat: 10g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 5g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 5g
- Fiber: 1g
- Protein: 8g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: Rotel, kaasdip, feestdip, nacho, Tex-Mex