Description
Een rijke en romige koffiesaus, perfect voor desserts of als topping.
Ingredients
Scale
- 250 ml slagroom
- 100 gram suiker
- 50 ml sterke koffie (espresso)
- 1 theelepel vanille-extract
- Snufje zout
Instructions
- Doe de slagroom en suiker in een pan.
- Verwarm op middelhoog vuur, roer tot de suiker is opgelost.
- Breng aan de kook en laat 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
- Haal de pan van het vuur.
- Roer de koffie, vanille-extract en een snufje zout erdoor.
- Laat afkoelen. De saus zal dikker worden tijdens het afkoelen.
Notes
- Bewaar de saus in een afgesloten pot in de koelkast.
- Kan warm of koud geserveerd worden.
- Prep Time: 5 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Sauzen
- Method: Koken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 2 eetlepels
- Calories: 150 kcal
- Sugar: 15 gram
- Sodium: 10 mg
- Fat: 10 gram
- Saturated Fat: 6 gram
- Unsaturated Fat: 4 gram
- Trans Fat: 0 gram
- Carbohydrates: 14 gram
- Fiber: 0 gram
- Protein: 1 gram
- Cholesterol: 30 mg
Keywords: koffiesaus, romige saus, dessertsaus, koffie, zoet