Description
Een romige en decadente taart met de kenmerkende pindakaassmaak van Butterfinger.
Ingredients
Scale
- 1 zak (ongeveer 250g) Butterfinger repen, gehakt
- 1 pak (200g) oreo koekjes, verkruimeld
- 100g boter, gesmolten
- 1 pak (250g) roomkaas, verzacht
- 1 blik (300ml) gecondenseerde melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 250ml slagroom, stijf geklopt
- Extra Butterfinger stukjes ter garnering
Instructions
- Meng de verkruimelde oreo koekjes met de gesmolten boter. Druk dit mengsel stevig aan op de bodem van een taartvorm.
- Klop in een aparte kom de roomkaas glad. Voeg de gecondenseerde melk en vanille-extract toe en meng goed.
- Vouw de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel.
- Voeg de gehakte Butterfinger repen toe aan het mengsel en verdeel gelijkmatig.
- Giet het mengsel in de taartvorm over de oreo bodem.
- Bestrooi de bovenkant met extra Butterfinger stukjes.
- Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Notes
- Zorg ervoor dat de roomkaas op kamertemperatuur is voor een gladder resultaat.
- Gebruik een springvorm voor een makkelijkere verwijdering van de taart.
- Je kunt ook andere koekjes gebruiken voor de bodem, zoals graham crackers.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Dessert
- Method: Geen bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 stuk
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 35g
- Sodium: 300mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 18g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 2g
- Protein: 8g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: Creamy Butterfinger Pie, Butterfinger taart, pindakaas taart, geen bakken taart, oreo bodem, dessert recept