Description
Een eenvoudig en romig pastagerecht met linguine, Velveeta kaas en een smaakvolle Italiaanse rundergehaktsaus.
Ingredients
Scale
- 400g linguine
- 500g rundergehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 pot (ca. 700ml) marinara saus
- 150g Velveeta kaas, in blokjes
- 100ml melk
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (optioneel, voor garnering)
Instructions
- Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Bak het rundergehakt in een grote pan op middelhoog vuur rul. Giet overtollig vet af.
- Voeg de ui toe aan de pan en bak mee tot deze zacht is.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Giet de marinara saus erbij en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat 10 minuten sudderen.
- Voeg de Velveeta kaas en melk toe aan de saus. Roer tot de kaas volledig gesmolten is en de saus romig is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gekookte linguine toe aan de saus en meng goed.
- Serveer direct, eventueel gegarneerd met verse peterselie.
Notes
- Je kunt extra groenten zoals paprika of champignons toevoegen aan de saus.
- Voor een pittiger gerecht, voeg een snufje rode pepervlokken toe.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken en bakken
- Cuisine: Italiaans-Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650 kcal
- Sugar: 8g
- Sodium: 900mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 18g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 70g
- Fiber: 4g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: pasta, linguine, Velveeta, marinara, rundergehakt, romig, Italiaans, snel, eenvoudig