Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up van een kom romige tomatensoep met tortellini, Italiaanse worst en verse peterselie.

Romige Tomaten Tortellini Soep met Italiaanse Worst


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 min
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een snelle en smaakvolle soep met romige tomatensmaak, gevuld met tortellini en Italiaanse worst.


Ingredients

Scale
  • 450 gram Italiaanse worst, uit het vel
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter kippenbouillon
  • 800 gram gepelde tomaten, gepureerd
  • 240 ml slagroom
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 450 gram verse tortellini (kaas of vlees)
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Bak de Italiaanse worst in een grote soeppan op middelhoog vuur. Breek de worst in stukjes terwijl deze gaart. Verwijder het overtollige vet.
  2. Voeg de fijngesneden ui toe aan de pan en bak tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut tot het geurig is.
  4. Giet de kippenbouillon en gepureerde tomaten erbij. Breng aan de kook.
  5. Roer de slagroom, gedroogde basilicum en oregano erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de verse tortellini toe aan de soep. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal 3-5 minuten, tot de tortellini gaar is.
  7. Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie.

Notes

  • Je kunt ook vegetarische worst gebruiken voor een vegetarische optie.
  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie of wortelen voor meer voedingsstoffen.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 25 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 550
  • Sugar: 12g
  • Sodium: 1200mg
  • Fat: 30g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 100mg

Keywords: tomatensoep, tortellinisoup, italiaanse worst, romige soep, snelle maaltijd, comfort food