Description
Een snelle en smaakvolle soep met romige tomatensmaak, gevuld met tortellini en Italiaanse worst.
Ingredients
Scale
- 450 gram Italiaanse worst, uit het vel
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter kippenbouillon
- 800 gram gepelde tomaten, gepureerd
- 240 ml slagroom
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- 450 gram verse tortellini (kaas of vlees)
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Instructions
- Bak de Italiaanse worst in een grote soeppan op middelhoog vuur. Breek de worst in stukjes terwijl deze gaart. Verwijder het overtollige vet.
- Voeg de fijngesneden ui toe aan de pan en bak tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut tot het geurig is.
- Giet de kippenbouillon en gepureerde tomaten erbij. Breng aan de kook.
- Roer de slagroom, gedroogde basilicum en oregano erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de verse tortellini toe aan de soep. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal 3-5 minuten, tot de tortellini gaar is.
- Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie.
Notes
- Je kunt ook vegetarische worst gebruiken voor een vegetarische optie.
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie of wortelen voor meer voedingsstoffen.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 25 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550
- Sugar: 12g
- Sodium: 1200mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 5g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: tomatensoep, tortellinisoup, italiaanse worst, romige soep, snelle maaltijd, comfort food