Description
Een snelle en romige pasta met spinazie en champignons.
Ingredients
Scale
- 300g fettuccine
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250g champignons, in plakjes
- 150g verse spinazie
- 200ml slagroom
- 50g Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Kook de fettuccine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut tot het geurig is.
- Voeg de champignons toe en bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de spinazie toe en roer tot deze geslonken is.
- Giet de slagroom erbij en breng aan de kook. Laat 2 minuten sudderen.
- Roer de Parmezaanse kaas erdoor tot deze gesmolten is.
- Voeg de gekookte fettuccine toe aan de saus en meng goed.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer direct.
Notes
- Voeg een snufje rode pepervlokken toe voor wat pit.
- Garneer met extra Parmezaanse kaas en verse peterselie.
- Prep Time: 10 min
- Cook Time: 20 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650
- Sugar: 5g
- Sodium: 400mg
- Fat: 35g
- Saturated Fat: 20g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 60g
- Fiber: 5g
- Protein: 20g
- Cholesterol: 80mg
Keywords: pasta, fettuccine, spinazie, champignons, romig, vegetarisch, snel, hoofdgerecht