Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up van romige spinazie en champignon fettuccine in een pan, met verse kruiden en Parmezaanse kaas.

Romige Spinazie en Champignon Fettuccine


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 min
  • Yield: 2 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een snelle en romige pasta met spinazie en champignons.


Ingredients

Scale
  • 300g fettuccine
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250g champignons, in plakjes
  • 150g verse spinazie
  • 200ml slagroom
  • 50g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Kook de fettuccine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut tot het geurig is.
  3. Voeg de champignons toe en bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn.
  4. Voeg de spinazie toe en roer tot deze geslonken is.
  5. Giet de slagroom erbij en breng aan de kook. Laat 2 minuten sudderen.
  6. Roer de Parmezaanse kaas erdoor tot deze gesmolten is.
  7. Voeg de gekookte fettuccine toe aan de saus en meng goed.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer direct.

Notes

  • Voeg een snufje rode pepervlokken toe voor wat pit.
  • Garneer met extra Parmezaanse kaas en verse peterselie.
  • Prep Time: 10 min
  • Cook Time: 20 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 650
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 400mg
  • Fat: 35g
  • Saturated Fat: 20g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 60g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 20g
  • Cholesterol: 80mg

Keywords: pasta, fettuccine, spinazie, champignons, romig, vegetarisch, snel, hoofdgerecht