Description
Een eenvoudig recept voor romige garnalen spaghetti, perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd.
Ingredients
Scale
- 400g spaghetti
- 300g garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 150ml kookroom
- 50g Parmezaanse kaas, geraspt
- Sap van 1/2 citroen
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (optioneel, voor garnering)
Instructions
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort tot het geurig is, ongeveer 1 minuut.
- Voeg de garnalen toe aan de pan en kook ze tot ze roze worden en gaar zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant.
- Voeg de kookroom toe aan de pan en breng zachtjes aan de kook.
- Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor tot deze gesmolten is en de saus iets indikt.
- Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.
- Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met de saus en garnalen. Schep goed om zodat de spaghetti bedekt is met de saus.
- Serveer direct, gegarneerd met verse peterselie indien gewenst.
Notes
- Zorg ervoor dat de garnalen niet te lang worden gekookt, anders worden ze taai.
- Voeg eventueel wat chilivlokken toe voor een beetje pit.
- Voor een rijkere saus kunt u een klontje boter toevoegen aan het einde.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken en bakken
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 3g
- Sodium: 450mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 60g
- Fiber: 3g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 150mg
Keywords: romige garnalen spaghetti, pasta met garnalen, snelle pasta, eenvoudige maaltijd, Italiaanse pasta