Description
Een heerlijk romig en smaakvol pastagerecht met garnalen en linguine.
Ingredients
Scale
- 400g linguine
- 500g garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200ml slagroom
- 100ml witte wijn (optioneel)
- Sap van een halve citroen
- 4 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Geraspte Parmezaanse kaas voor serveren
Instructions
- Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut tot het geurig is.
- Voeg de garnalen toe aan de pan en bak ze 2-3 minuten per kant, tot ze roze en gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet apart.
- Voeg de witte wijn (indien gebruikt) toe aan de pan en schraap eventuele aanbaksels los. Laat de wijn 2 minuten inkoken.
- Voeg de slagroom en het citroensap toe aan de pan. Breng aan de kook en laat het 3-5 minuten sudderen tot de saus iets indikt.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Voeg de gekookte linguine en de garnalen toe aan de saus. Meng goed door elkaar tot alles bedekt is met de saus.
- Roer de verse peterselie erdoor.
- Serveer direct, bestrooid met geraspte Parmezaanse kaas.
Notes
- Zorg ervoor dat de garnalen niet te lang bakken, anders worden ze taai.
- Voeg eventueel wat chilivlokken toe voor een beetje pit.
- Je kunt ook andere soorten pasta gebruiken, zoals spaghetti of fettuccine.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken en Bakken
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 600 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 500mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 3g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 200mg
Keywords: Garnalen pasta, romige saus, Italiaans, snel hoofdgerecht