Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy Shrimp Linguine

Heerlijke Creamy Shrimp Linguine in 40 min


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijk romig en smaakvol pastagerecht met garnalen en linguine.


Ingredients

Scale
  • 400g linguine
  • 500g garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200ml slagroom
  • 100ml witte wijn (optioneel)
  • Sap van een halve citroen
  • 4 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte Parmezaanse kaas voor serveren

Instructions

  1. Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut tot het geurig is.
  3. Voeg de garnalen toe aan de pan en bak ze 2-3 minuten per kant, tot ze roze en gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet apart.
  4. Voeg de witte wijn (indien gebruikt) toe aan de pan en schraap eventuele aanbaksels los. Laat de wijn 2 minuten inkoken.
  5. Voeg de slagroom en het citroensap toe aan de pan. Breng aan de kook en laat het 3-5 minuten sudderen tot de saus iets indikt.
  6. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  7. Voeg de gekookte linguine en de garnalen toe aan de saus. Meng goed door elkaar tot alles bedekt is met de saus.
  8. Roer de verse peterselie erdoor.
  9. Serveer direct, bestrooid met geraspte Parmezaanse kaas.

Notes

  • Zorg ervoor dat de garnalen niet te lang bakken, anders worden ze taai.
  • Voeg eventueel wat chilivlokken toe voor een beetje pit.
  • Je kunt ook andere soorten pasta gebruiken, zoals spaghetti of fettuccine.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken en Bakken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 600 kcal
  • Sugar: 5g
  • Sodium: 500mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 50g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 200mg

Keywords: Garnalen pasta, romige saus, Italiaans, snel hoofdgerecht