Description
Een eenvoudig en heerlijk recept voor een romige cake gemaakt met melkpoeder.
Ingredients
Scale
- 200g bloem
- 150g suiker
- 100g melkpoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 120ml melk
- 60ml plantaardige olie
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
- Meng in een grote kom de bloem, suiker, melkpoeder, bakpoeder en zout.
- Klop in een aparte kom de melk, olie, eieren en vanille-extract door elkaar.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
- Giet het beslag in de voorbereide cakevorm.
- Bak gedurende 30-35 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
Notes
- Je kunt fruit of chocoladechips aan het beslag toevoegen voor extra smaak.
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor het beste resultaat.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 35 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 plak
- Calories: 250 kcal
- Sugar: 20g
- Sodium: 150mg
- Fat: 12g
- Saturated Fat: 3g
- Unsaturated Fat: 9g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 1g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 40mg
Keywords: cake, melkpoeder, dessert, bakken, romig, eenvoudig