Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy Powdered Milk Cake

Romige Melkpoeder Cake: 1 Sterrecept


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 8-10 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig en heerlijk recept voor een romige cake gemaakt met melkpoeder.


Ingredients

Scale
  • 200g bloem
  • 150g suiker
  • 100g melkpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 120ml melk
  • 60ml plantaardige olie
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
  2. Meng in een grote kom de bloem, suiker, melkpoeder, bakpoeder en zout.
  3. Klop in een aparte kom de melk, olie, eieren en vanille-extract door elkaar.
  4. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
  5. Giet het beslag in de voorbereide cakevorm.
  6. Bak gedurende 30-35 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
  7. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster plaatst om volledig af te koelen.

Notes

  • Je kunt fruit of chocoladechips aan het beslag toevoegen voor extra smaak.
  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor het beste resultaat.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 35 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 plak
  • Calories: 250 kcal
  • Sugar: 20g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 12g
  • Saturated Fat: 3g
  • Unsaturated Fat: 9g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 35g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 40mg

Keywords: cake, melkpoeder, dessert, bakken, romig, eenvoudig