Description
Een stevige en romige ovenschotel met kip en Monterey Jack kaas.
Ingredients
Scale
- 400g kipfilet, in blokjes
- 250g spaghetti
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400g gezeefde tomaten
- 200ml kookroom
- 150g geraspte Monterey Jack kaas
- 50g Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (optioneel, voor garnering)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg de gesnipperde ui toe aan dezelfde pan en bak glazig. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de gezeefde tomaten en kookroom toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
- Roer de helft van de Monterey Jack kaas door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gekookte spaghetti en de gebakken kip toe aan de saus. Meng goed.
- Giet het mengsel in een ovenschaal.
- Bestrooi de bovenkant met de resterende Monterey Jack kaas en de Parmezaanse kaas.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas goudbruin en bubbelend is.
- Garneer eventueel met verse peterselie voor het serveren.
Notes
- Zorg ervoor dat de kip volledig gaar is voordat je deze aan de saus toevoegt.
- Je kunt ook andere groenten zoals paprika of champignons toevoegen.
- Laat de ovenschotel een paar minuten rusten voordat je hem serveert.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Oven
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 6g
- Sodium: 600mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 4g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: kip, spaghetti, ovenschotel, romig, kaas, Amerikaans, hoofdgerecht, Monterey Jack