Description
Een romige ovenschotel met kip en spaghetti, perfect voor een gezellige maaltijd.
Ingredients
Scale
- 450 g spaghetti, ongekookt
- 450 g kipfilet, gekookt en in blokjes gesneden
- 1 blik (425 g) gecondenseerde room van champignonsoep, onverdund
- 1 kopje melk
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 2 kopjes geraspte Monterey Jack kaas
- 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking; giet af.
- Meng in een grote kom de gekookte kip, champignonsoep, melk, zout, peper en knoflookpoeder.
- Voeg de gekookte spaghetti toe aan het kipmengsel en roer goed door.
- Schep de helft van het mengsel in een ingevette ovenschaal van 22×33 cm.
- Bestrooi met 1 kopje Monterey Jack kaas.
- Schep de rest van het spaghettimengsel erover.
- Bestrooi met de resterende 1 kopje Monterey Jack kaas en de Parmezaanse kaas.
- Bak 25-30 minuten, of tot het bubbelt en goudbruin is.
- Laat 5 minuten rusten voor het serveren.
Notes
- Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden.
- Je kunt ook restjes kalkoen gebruiken in plaats van kip.
- Voor extra smaak, voeg een snufje rode pepervlokken toe.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1/8 van de schotel
- Calories: 450
- Sugar: 5g
- Sodium: 700mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 3g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 80mg
Keywords: kip, spaghetti, ovenschotel, romig, Monterey Jack, kaas, makkelijk