Description
Een rijke en romige saus met een sterke knoflooksmaak, perfect als dip of saus.
Ingredients
Scale
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 240 ml slagroom
- 60 ml melk
- 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
Instructions
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1-2 minuten tot het geurig is.
- Giet de slagroom en melk erbij. Breng aan de kook en laat het zachtjes sudderen voor 5 minuten, af en toe roerend, tot de saus iets indikt.
- Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor tot deze gesmolten is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer warm.
Notes
- Je kunt verse peterselie toevoegen voor extra smaak en kleur.
- Voor een dunnere saus, voeg meer melk toe.
- Voor een dikkere saus, laat het langer sudderen.
- Prep Time: 5 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Saus
- Method: Koken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 2 eetlepels
- Calories: 150
- Sugar: 2g
- Sodium: 200mg
- Fat: 14g
- Saturated Fat: 9g
- Unsaturated Fat: 5g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 3g
- Fiber: 0g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 35mg
Keywords: romige knoflooksaus, knoflooksaus recept, snelle saus, dip saus, pasta saus