Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy Garlic Sauce

Makkelijke creamy garlic sauce in 15 Minuten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: Ongeveer 300 ml 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een rijke en romige saus met een sterke knoflooksmaak, perfect als dip of saus.


Ingredients

Scale
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 240 ml slagroom
  • 60 ml melk
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1-2 minuten tot het geurig is.
  3. Giet de slagroom en melk erbij. Breng aan de kook en laat het zachtjes sudderen voor 5 minuten, af en toe roerend, tot de saus iets indikt.
  4. Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor tot deze gesmolten is.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer warm.

Notes

  • Je kunt verse peterselie toevoegen voor extra smaak en kleur.
  • Voor een dunnere saus, voeg meer melk toe.
  • Voor een dikkere saus, laat het langer sudderen.
  • Prep Time: 5 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Saus
  • Method: Koken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 2 eetlepels
  • Calories: 150
  • Sugar: 2g
  • Sodium: 200mg
  • Fat: 14g
  • Saturated Fat: 9g
  • Unsaturated Fat: 5g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 3g
  • Fiber: 0g
  • Protein: 3g
  • Cholesterol: 35mg

Keywords: romige knoflooksaus, knoflooksaus recept, snelle saus, dip saus, pasta saus