Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy Garlic Parmesan Sauce

Heerlijke Creamy Garlic Parmesan Saus | 15 min


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: Ongeveer 1,5 kopje 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een rijke en romige saus met knoflook en Parmezaanse kaas.


Ingredients

Scale
  • 2 eetlepels boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kopje slagroom
  • 1/2 kopje Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut tot het geurig is.
  3. Giet de slagroom erbij en breng aan de kook.
  4. Laat sudderen tot de saus iets indikt.
  5. Roer de Parmezaanse kaas erdoor tot deze gesmolten is.
  6. Breng op smaak met zout en peper.

Notes

  • Serveer direct.
  • Lekker bij pasta, kip of groenten.
  • Prep Time: 5 minuten
  • Cook Time: 10 minuten
  • Category: Saus
  • Method: Koken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: Ongeveer 1/4 kopje
  • Calories: 200
  • Sugar: 2g
  • Sodium: 300mg
  • Fat: 18g
  • Saturated Fat: 12g
  • Unsaturated Fat: 6g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 3g
  • Fiber: 0g
  • Protein: 7g
  • Cholesterol: 50mg

Keywords: romige knoflook Parmezaanse saus, knoflooksaus, Parmezaanse saus, saus recept, Italiaanse saus