Description
Een rijke en romige saus met knoflook en Parmezaanse kaas.
Ingredients
Scale
- 2 eetlepels boter
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kopje slagroom
- 1/2 kopje Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
Instructions
- Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut tot het geurig is.
- Giet de slagroom erbij en breng aan de kook.
- Laat sudderen tot de saus iets indikt.
- Roer de Parmezaanse kaas erdoor tot deze gesmolten is.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notes
- Serveer direct.
- Lekker bij pasta, kip of groenten.
- Prep Time: 5 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Saus
- Method: Koken
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: Ongeveer 1/4 kopje
- Calories: 200
- Sugar: 2g
- Sodium: 300mg
- Fat: 18g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 6g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 3g
- Fiber: 0g
- Protein: 7g
- Cholesterol: 50mg
Keywords: romige knoflook Parmezaanse saus, knoflooksaus, Parmezaanse saus, saus recept, Italiaanse saus