Description
Dit romige knoflookkipgerecht met geroosterde baby-aardappelen is een smaakvolle en complete maaltijd, perfect voor een doordeweekse avond.
Ingredients
Scale
- 500 g baby-aardappelen, gehalveerd
- 4 kipfilets
- 2 el olijfolie
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 ml kippenbouillon
- 125 ml slagroom
- 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 el verse peterselie, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de gehalveerde baby-aardappelen met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Verspreid ze over een bakplaat en rooster 25-30 minuten, of tot ze gaar en goudbruin zijn.
- Terwijl de aardappelen roosteren, kruid de kipfilets met zout en peper.
- Verhit de resterende 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets 5-7 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de koekenpan en bak 1 minuut, tot het geurig is.
- Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Laat 2-3 minuten sudderen, of tot de saus iets is ingedikt.
- Roer de slagroom en Parmezaanse kaas erdoor. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is en de saus romig is.
- Doe de kip terug in de pan en bedek met de saus. Laat nog 2-3 minuten zachtjes sudderen.
- Garneer met verse peterselie. Serveer de romige knoflookkip met de geroosterde baby-aardappelen.
Notes
- Gebruik verse kruiden voor de beste smaak.
- Dit gerecht is ook lekker met sperziebonen of broccoli als bijgerecht.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 40 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken, Roosteren
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 3 g
- Sodium: 750 mg
- Fat: 35 g
- Saturated Fat: 15 g
- Unsaturated Fat: 18 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 30 g
- Fiber: 4 g
- Protein: 40 g
- Cholesterol: 120 mg
Keywords: romige knoflookkip, geroosterde aardappelen, kipgerecht, makkelijk diner, familie recept