Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy Garlic Chicken with Roasted Baby Potatoes

Romige Knoflookkip: Een 1-Pans Wondermaal voor 4!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 55 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Dit romige knoflookkipgerecht met geroosterde baby-aardappelen is een smaakvolle en complete maaltijd, perfect voor een doordeweekse avond.


Ingredients

Scale
  • 500 g baby-aardappelen, gehalveerd
  • 4 kipfilets
  • 2 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 ml kippenbouillon
  • 125 ml slagroom
  • 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de gehalveerde baby-aardappelen met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Verspreid ze over een bakplaat en rooster 25-30 minuten, of tot ze gaar en goudbruin zijn.
  3. Terwijl de aardappelen roosteren, kruid de kipfilets met zout en peper.
  4. Verhit de resterende 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets 5-7 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  5. Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de koekenpan en bak 1 minuut, tot het geurig is.
  6. Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Laat 2-3 minuten sudderen, of tot de saus iets is ingedikt.
  7. Roer de slagroom en Parmezaanse kaas erdoor. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is en de saus romig is.
  8. Doe de kip terug in de pan en bedek met de saus. Laat nog 2-3 minuten zachtjes sudderen.
  9. Garneer met verse peterselie. Serveer de romige knoflookkip met de geroosterde baby-aardappelen.

Notes

  • Gebruik verse kruiden voor de beste smaak.
  • Dit gerecht is ook lekker met sperziebonen of broccoli als bijgerecht.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken, Roosteren
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 550 kcal
  • Sugar: 3 g
  • Sodium: 750 mg
  • Fat: 35 g
  • Saturated Fat: 15 g
  • Unsaturated Fat: 18 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 30 g
  • Fiber: 4 g
  • Protein: 40 g
  • Cholesterol: 120 mg

Keywords: romige knoflookkip, geroosterde aardappelen, kipgerecht, makkelijk diner, familie recept