Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Creamy Garlic Chicken with Buttered Noodles

Romige Knoflookkip met Noedels: 1 Sterke Hap


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een romige en smaakvolle kip met boternoodles, een eenvoudig en heerlijk hoofdgerecht.


Ingredients

Scale
  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml room
  • 50 gram boter
  • 250 gram eiernoedels
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (optioneel)

Instructions

  1. Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom bruin.
  4. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort mee tot het geurig is.
  5. Giet de room in de pan en breng aan de kook.
  6. Voeg de boter toe en roer tot deze gesmolten is.
  7. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  8. Voeg de gekookte noedels toe aan de pan met de kip en saus.
  9. Schep alles goed door elkaar en verwarm kort.
  10. Serveer direct, bestrooid met verse peterselie indien gewenst.

Notes

  • Zorg ervoor dat de kip volledig gaar is voordat je de room toevoegt.
  • Voeg eventueel extra groenten toe, zoals broccoli of champignons.
  • Dit gerecht is ook lekker met parmezaanse kaas.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 600 kcal
  • Sugar: 5 g
  • Sodium: 500 mg
  • Fat: 35 g
  • Saturated Fat: 15 g
  • Unsaturated Fat: 20 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 40 g
  • Fiber: 2 g
  • Protein: 30 g
  • Cholesterol: 150 mg

Keywords: kip, knoflook, roomsaus, noedels, pasta