Description
Een snelle en smaakvolle pasta met kip, romige knoflook Alfredo saus, spinazie en krokant spek.
Ingredients
Scale
- 450 gram kipfilet, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram spek, in stukjes
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 350 gram fettuccine
- 250 ml slagroom
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 gram verse spinazie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Kook de fettuccine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg het spek toe aan dezelfde pan en bak krokant. Verwijder het spek uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Laat het meeste spekvet achter in de pan.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe aan het spekvet in de pan en bak 1 minuut tot het geurig is.
- Giet de slagroom in de pan en breng aan de kook. Roer de Parmezaanse kaas erdoor tot de saus dikker wordt.
- Voeg de spinazie toe aan de saus en laat het slinken.
- Doe de gekookte fettuccine, gebakken kip en krokant spek terug in de pan met de saus. Meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer direct.
Notes
- Voeg een beetje pastawater toe aan de saus als deze te dik is.
- Garneer met extra Parmezaanse kaas en verse peterselie indien gewenst.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 25 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Koken
- Cuisine: Italiaans-Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 750
- Sugar: 5
- Sodium: 800
- Fat: 45
- Saturated Fat: 25
- Unsaturated Fat: 20
- Trans Fat: 0.5
- Carbohydrates: 50
- Fiber: 3
- Protein: 35
- Cholesterol: 150
Keywords: kip, fettuccine, alfredo, knoflook, roomsaus, spinazie, spek, pasta, snel, hoofdgerecht