Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up van romige knoflookboter kip met spinazie en bacon in een pan.

Romige Knoflook Boter Kip Alfredo met Spinazie en Spek


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 min
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een snelle en smaakvolle pasta met kip, romige knoflook Alfredo saus, spinazie en krokant spek.


Ingredients

Scale
  • 450 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram spek, in stukjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 350 gram fettuccine
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 gram verse spinazie
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Kook de fettuccine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet apart.
  3. Voeg het spek toe aan dezelfde pan en bak krokant. Verwijder het spek uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Laat het meeste spekvet achter in de pan.
  4. Voeg de fijngehakte knoflook toe aan het spekvet in de pan en bak 1 minuut tot het geurig is.
  5. Giet de slagroom in de pan en breng aan de kook. Roer de Parmezaanse kaas erdoor tot de saus dikker wordt.
  6. Voeg de spinazie toe aan de saus en laat het slinken.
  7. Doe de gekookte fettuccine, gebakken kip en krokant spek terug in de pan met de saus. Meng alles goed door elkaar.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer direct.

Notes

  • Voeg een beetje pastawater toe aan de saus als deze te dik is.
  • Garneer met extra Parmezaanse kaas en verse peterselie indien gewenst.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 25 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Koken
  • Cuisine: Italiaans-Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 750
  • Sugar: 5
  • Sodium: 800
  • Fat: 45
  • Saturated Fat: 25
  • Unsaturated Fat: 20
  • Trans Fat: 0.5
  • Carbohydrates: 50
  • Fiber: 3
  • Protein: 35
  • Cholesterol: 150

Keywords: kip, fettuccine, alfredo, knoflook, roomsaus, spinazie, spek, pasta, snel, hoofdgerecht